Töltött csirke nyáriasan - NU Bor - és Bisztronómia, Budapest

Vágólapra másolva!
Töltött csirke nyáriasan - NU Bor - és Bisztronómia, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Nagy Bence

  • 4 csirkecomb
  • bors
  • 2 dkg aszalt paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom

körethez:

  • fél kg sárgarépa
  • cukor, só, bors
  • 1 dl csirkealaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • zöldborsóhüvely
  • fejtett zöldborsó
  • vaj

Hogyan kell elkészíteni?

A bőrös csirkemellből a csontot kifejtjük, sózzuk, borsozzuk, közepébe aszalt paradicsomot, bazsalikomot helyezünk. Folpackba göngyöljük, levákuumozzuk, majd 62,5°C-on 40 perces vízfürdőbe helyezzük.Utána kibontjuk, semleges zsiradékon körbesütjük és pár percre 170-180 fokos sütőbe helyezzük, tálalás előtt rövid ideig pihentetjük.

Körethez a sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágojuk vákuumzacskóba helyezzük. adjunk hozzá csipet cukrot, sót, borsot, csirkelaplét fokhagymát, kakukkfüvet és vajat. Ezt levákuumozva 1,5 órát 100 fokos gőz alá helyezzük. Kibontom, kakukkfű szárát eltávolítva leturmixoljuk, átszűrjük. A zöldborsókat és a hüvelyeket tálalás előtt blansírozzuk.