Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sous vide őzgerinc-filé saját májából készült raguval és cékla habbal - Hertelendy Kastélyszálló, Kutas-Kozmapuszta

Vágólapra másolva!
Sous vide őzgerinc-filé saját májából készült raguval és cékla habbal - Hertelendy Kastélyszálló, Kutas-Kozmapuszta
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 600g őzgerinc-filé
    Nagy Bence
  • 100g őzmáj kockázva
  • 100g mosott cikkezett csiperke
  • 0,5 dl száraz vörösbor
  • 1dl cékla lé
  • 1g szója lecitin (nagyobb bio boltokban beszerezhető)
  • ½ fej vöröshagyma finom kockára vágva
  • 100g vaj
  • fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • 4 adag tetszőleges párolt zöldség

Hogyan kell elkészíteni?

Az őzgerincet sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben, kevés zsiradékon körbepirítjuk. Kevés vajjal, kakukkfűvel vákumozzuk. 62°C-on 20 percig sous vide-oljuk.
Serpenyőben kevés vajon a kockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, és további két percig kevergetés mellett a tűzön hagyjuk. Hozzáadjuk a májat, sóval borssal ízesítjük, felöntjük a vörösborral, és rövid forralás után félretesszük, hogy a máj ne keményedjen meg a túl sok hő hatására. A céklalevet felmelegítjük (nem forraljuk!) sóval és borssal ízesítjük, tetszés szerint akár köménnyel és mézzel is. Bele tesszük a szója lecitint és bot-mixerrel felhabosítjuk.
A húst még egyszer kis vajon megpiritjuk, felszeleteljük és a párolt zöldségekkel, a máj raguval és a habbal tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről