Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
Az őzgerincet sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben, kevés zsiradékon körbepirítjuk. Kevés vajjal, kakukkfűvel vákumozzuk. 62°C-on 20 percig sous vide-oljuk.
Serpenyőben kevés vajon a kockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, és további két percig kevergetés mellett a tűzön hagyjuk. Hozzáadjuk a májat, sóval borssal ízesítjük, felöntjük a vörösborral, és rövid forralás után félretesszük, hogy a máj ne keményedjen meg a túl sok hő hatására. A céklalevet felmelegítjük (nem forraljuk!) sóval és borssal ízesítjük, tetszés szerint akár köménnyel és mézzel is. Bele tesszük a szója lecitint és bot-mixerrel felhabosítjuk.
A húst még egyszer kis vajon megpiritjuk, felszeleteljük és a párolt zöldségekkel, a máj raguval és a habbal tálaljuk.