Hogyan kell elkészíteni?
Hogyan kell elkészíteni?
A fogas filét megnyúzzuk, szálkátlanítjuk, és adagnyi darabokra vágjuk. A cukkínit megmossuk és felkarikázzuk, a petrezselyem gyökeret megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Egy hőálló edényben megolvasztunk 50g vajat, adjuk hozzá a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a petrezselyemgyökeret és annyi vizet, ami épp csak ellepi. Sóval, borssal ízesítjük, ha a gyökér nem fiatal, tegyünk bele egy csipet cukrot is. Zsírpapírral lefedve, lassú tűzön, puhulásig főzzük. A főzőlevével össze turmixszoljuk, ízlés szerint, kevés tejszínnel dúsíthatjuk. Szükség esetén tovább ízesítjük és tálaljuk.
50g vajat, 1 liter vizet, sót, borsot, kakukkfüvet egy edényben felteszünk melegedni, mikor felforrt, kis lángra vesszük, hogy a víz alig gyöngyözzön. Beletesszük a cukkínit és 45-60 mp-ig benne hagyjuk, míg a cukkíni megpuhul, de nem fő szét. Ezt követően a halat is beletesszük, nagyjából 2-2,5 percre, míg kellemesen megpuhul. A petrezselyempürét a tányérra tesszük, a cukkínivel egyetemben, a halat mellé rakjuk.