Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Posírozott balatoni fogas cukkínivel és petrezselyempürével - Hertelendy Kastélyszálló, Kutas-Kozmapuszta

Vágólapra másolva!
  
Vágólapra másolva!

Hogyan kell elkészíteni?

  • 600g fogas filé
    Nagy Bence
  • 400g (2 db) cukkíni
  • 600g petrezselyem gyökér
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 100g vaj
  • bors
  • friss kakukkfű

Hogyan kell elkészíteni?

A fogas filét megnyúzzuk, szálkátlanítjuk, és adagnyi darabokra vágjuk. A cukkínit megmossuk és felkarikázzuk, a petrezselyem gyökeret megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Egy hőálló edényben megolvasztunk 50g vajat, adjuk hozzá a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a petrezselyemgyökeret és annyi vizet, ami épp csak ellepi. Sóval, borssal ízesítjük, ha a gyökér nem fiatal, tegyünk bele egy csipet cukrot is. Zsírpapírral lefedve, lassú tűzön, puhulásig főzzük. A főzőlevével össze turmixszoljuk, ízlés szerint, kevés tejszínnel dúsíthatjuk. Szükség esetén tovább ízesítjük és tálaljuk.

50g vajat, 1 liter vizet, sót, borsot, kakukkfüvet egy edényben felteszünk melegedni, mikor felforrt, kis lángra vesszük, hogy a víz alig gyöngyözzön. Beletesszük a cukkínit és 45-60 mp-ig benne hagyjuk, míg a cukkíni megpuhul, de nem fő szét. Ezt követően a halat is beletesszük, nagyjából 2-2,5 percre, míg kellemesen megpuhul. A petrezselyempürét a tányérra tesszük, a cukkínivel egyetemben, a halat mellé rakjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről