Csokoládémousse (tej- és tojásmentes) - NU Bor - és Bisztronómia, Budapest

Vágólapra másolva!
Csokoládémousse (tej- és tojásmentes) - NU Bor - és Bisztronómia, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Nagy Bence

  • 10-12 adaghoz:
  • 400 g keserű csokoládé
  • 1 vaniliarúd
  • 6 ek cukor
  • 2 cl Disaronno amaretto
  • 9 db zselatinlap
  • 6 dl szénsavas víz

Mangózselé:

  • 100 g mangópüré
  • 2 db zselatinlap

Hogyan kell elkészíteni?

400 g csokoládét gőz felett felolvasztunk egy habüstben. 3 dl vizet összeolvasztunk 6 ek cukorral, majd a szirupot a felére beforraljuk. Hozzáadunk egy vaniliarúd kikapart belsejét és 2 cl amarettót, majd a csokoládéhoz keverjük. 9 db zselatinlap (az Oetker-féle méretűt) hideg vize áztatunk, miután megpuhult, óvatosan a vizet kinyomkodva belőle a csokoládéhoz keverjük. Az egészet jeges vizzel teli edénybe helyezve habbá verjük, közben 6 dl szénsavas vizet hozzáöntve. Formákba töltjük, kidermesztjük hűtőben majd tálaljuk.