Tigris túrórudi édeskömény fagylalttal - Tigris Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • túró Forrás: Nagy Bence
  • porcukor
  • tejföl
  • tejszín
  • zselatin
  • vaníliarúd
  • fehércsoki
  • cukrozott tejföl
  • sárgabarack lekvár
  • kumkvat
  • kekszmorzsa
  • kakaóvaj
  • édeskömény fagylalt

Hogyan kell elkészíteni?

Édesköményfagylalt: tejet, cukorral és édesköménnyel megfőzzük, majd lehúzva a tűzről ráöntjük a fehércsokira, és tojásfehérja habhoz folyamatosan hozzáadagalom, majd fagylaltgépbe tesszük. Ha nincs, akkor mélyhűtőbe tesszük és óránként átkeverjük.

A túrót, a cukrot és a tejfölt és a vaníliarud kikapart belsejét tegyük a termomixerbe, ami 2 perc alatt simára keveri. Verjük fel a tejszínt habbá. Gőz felett olvasszuk fel a fehércsokit és a kakaóvajat 80-20% arányban, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt. A vízben feloldott zselatint hozzákeverjük, érdemes lassan hozzáönteni a csomósodás megelőzésére. A masszát töltsük habzsákba, majd (fertőtlenített) PVC csövekbe töltjük, végül a fagyasztóba tesszük. Akár barkácsboltban vásárolt festékszórót is használhatunk (fertőtlenítve), ahogy a Tigris Étterem séfje teszi, hogy a fagyott rudakra szórjuk a fehércsoki és kakaóvaj keveréket. A lefújt túrórudikat 4 órára hagyjuk a hűtőben, hogy leolvadjon róla a fagyos réteg. A tálalást egy kis cukros tejföllel, egy gombóc édeskömény fagyival kínáljuk, a fagyi alá kekszmorzsát szórunk, hogy ne csússzon szét a tányéron. Emellett kumkvattal, lekvárral dekorálhatjuk.