Főételek

báránygerinc rézkakas fejléc
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Origo

° GALAMB VADRIZSES RIZOTTÓVAL VARGÁNYAHABBAL ÉS ECETES SZILVABEFŐTTEL - Mandula Étterem, Villány

A vadrizst megfőzzük. A rizottót elkészítjük és röviddel tálalás előtt hozzákeverjük a vadrizst.Vargánya habot készítünk vajon pirítjuk a vöröshagymát , beletesszük a fokhagymát a kakukkfüvet és a gombát, ráöntjük a tejszínt és az alaplevet, sózzuk , borsozzuk. Zsírpapírfedő alatt megfőzzük, a kakukkfű szárakat eltávolítjuk és turmixoljuk. Tálalás előtt habverővel felhabosítjuk.Galambokat megfelezzük és a mell csontot illetve a farcsontot kivágjuk, a szárnyak végét eltávolítjuk. Sózzuk borsozzuk , majd forró olajban először a bőrös felét majd a másikat megsütjük a bőrös felére visszafordítjuk kakukkfüvet és fokhagymát dobunk rá és a sütőben 180 C fokon 3-4 percig sütjük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

° EGÉSZBEN SÜLT FOGAS/ SÜLLŐ SZARVASGOMBÁVAL ÉS HÁZITÉSZTÁVAL - Ráspi étterem és borászat, Fertőrákos

A fogast / süllőt nem túl mélyen 6-7 milliméterenként bevagdossuk. A koriandert sóval keverjük össze, majd dörzsöljük be a serpenyőre tett halat a keverékkel, ezután borssal is ízesítsük. Olvasztott vajjal, vagy olajjal locsoljuk meg, majd helyezzük 200 fokos sütőbe és 15-18 percig süssük. Daraboljuk fel a hagymát, majd vajon pirítsuk. A rókagombát feldaraboljuk, de csak annyira, hogy "elterüljön", azaz 2-3 darabra vágjuk az egész gombákat. A szarvasgombát hártya vékonyságúra szeleteljük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

°BŐRÖS FOGAS FILÉ KORIANDERES TÚRÓGOMBÓCCAL - Chianti étterem, Veszprém

Tegyük a túrót egy tálba, adjunk hozzá darát és üssünk bele 3 egész tojást. Ízlés szerint sózzuk. Vágjuk fel a koriandert, ezt is tegyük bele és gyúrjuk össze. A túrós masszát 10-15 percre tegyük a hűtőbe. Miután kivettük a hűtőből a tálat, fagylaltos kanállal formázzunk gombócokat és helyezzük forrásban lévő vízbe. Egy gombócot 17 percig főzzünk... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

° BÁRÁNYGERINC SZILVÁVAL ÉS PASZTERNÁKKRÉMMEL - Mák Bistro, Budapest

A paszternákot megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk és a felét vajas vízben feltesszük főni, ízlés szerint sózzuk. Ha puhára főtt, leszűrjük és a levével krémes állagúra turmixoljuk. A szilvalevet visszaforraljuk, belerakjuk a borókabogyót, sózzuk. Belerakjuk a lecitint, lefóliázzuk és félrerakjuk. Kis idő után botmixerrel átturmixoljuk, majd leszűrjük. A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, majd még egyszer félbevágjuk. Cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a szilva felét. Ha jól megkaramellizálódott, akkor felöntjük egy kevés szilvalével, majd megsózzuk. Leturmixoljuk és leszűrjük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

° MANGALICA SZŰZ PECSENYÉVEL, ÉDESBURGONYÁVAL, FEHÉRBOROS GESZTENYÉVEL ÉS VARGÁNYÁVAL - Kővirág Panzió és Étterem, Köveskál

Egy serpenyőben olvasszuk fel a sertészsírt. Vágjuk fel az angol zellert, petrezselymet, és az almát. Tegyük a húst a zsírra, majd halmozzuk rá a feldarabolt zöldségeket és az almát. Vegyük le a tűzről, és helyezzük tepsibe a mangalicaszűzt, majd öntsük fel egy kevés fehér borral. A tepsit fedjük le fóliával, és 230 fokra tegyük be a sütőbe egy órára. Egy lábasban olvasszunk fel sertészsírt, majd hámozzuk meg az édesburgonyát. Egy fazékba öntsünk 1,5 dl bort és tegyünk hozzá 10 szem (hámozott) gesztenyét, fehérrépát és kb 2 kanál mézet. Vágjunk ki sütőpapírból az edény szájának megfelelő méretű korongot és ezt helyezzük a tetejére. Tegyük a gázra. Közben főzzük meg a felolvadt sertészsírban az édesburgonyát... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

LIGETFALVI SAVANYÚ FÜSTÖLT CSÜLÖK MEDVEHAGYMÁS DÖDÖLLÉVEL - NaturMed Hotel Carbona Attila Étterem, Hévíz

Hámozzuk meg a burgonyákat, és tegyük fel főni. A rántáshoz 2-3 evőkanál olajat tegyünk egy fazékba és adjunk hozzá másfél evőkanál lisztet. Folyamatos keverés mellett addig pirítjuk, míg aranysárga nem lesz. Öntsük fel alaplével, majd tegyük hozzá a felkockázott csülköt, és a savanyúságokat, és a hagymát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

ROZÉRA SÜLT ŐZFILÉ TÖKPÜRÉVEL, ÉS LEVENDULÁS ÁFONYAMÁRTÁSSAL - Spirit Hotel, Sárvár

Vágjuk félbe az őzfilét, és vágjuk le hártyáját. Sózzuk meg és fűszerezzük be a fűszer keverékkel a hús mindkét oldalát, majd locsoljuk meg olivaolajjal. Szobahőmérsékleten 15-30 percig pihentetjük. Pucoljuk át a bébirépát, és a zöldjét vágjuk rövidre, de nem távolítjuk el. Forró vízbe dobjuk bele a répát a héjas borsóval, a sárgahüvelyű babbal, és két kocka patiszont / csillagtököt. Aprítsuk fel a tököt, majd külön tegyük fel főni lobogó vízbe. Távolítsuk el a galambgomba szárát, és kockázzuk fel a kalapokat. A bébirépás zöldségeket leszűrjük, és sokkoljuk. Jeges vízbe helyezzük, vagy jégágyra, így a zöldségek megtartják a színüket, és frissebbek lesznek... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

VÖRÖS TONHAL LENOLAJJAL, SALÁTÁKKAL, ÉS FEKETE RIBIZLI ECETEKKEL - Spirit Hotel, Sárvár

A tonhal filét szeleteljük fel, kenjük be 1-2 csepp lenolajjal, majd színes borsba nyomkodjuk bele minden oldalát. Melegítsünk egy kevés olajat serpenyőben, majd süssük a borsban megforgatott filét úgy, hogy minden oldalát 10 másodpercig hagyunk sülni (vagy számoljunk el magunkban 10-ig). Levéve a tűzről, sokkoló hűtőbe tesszük (mivel a háztartásokban általában nincs ilyen speciális konyhai eszköz, várjuk meg, míg kissé kihűl a hal és csak azután tegyük hűtőbe, de télen ki lehet tenni az erkélyre / teraszra is)... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

HARCSAFILÉ KRÉMES ÉS ROPOGÓS KARFIOLLAL - La Maréda Étterem, Győr

A karfiolt megtisztítjuk, felét ropogósra, másik felét puhára főzzük sós vízben. A ropogós karfiolt vajon sáfránnyal ízesítve átmelegítjük kevés alaplével. A krémes karfiolhoz mixerben vajat adunk és őrölt szerecsendiót. A halat 1 órával a sütés előtt sózzuk, majd rácsra tesszük és serpenyőben, vagy wokban megfüstöljük, majd Tisztított vajban készre sütjük. A film mintájára tálaljuk... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

NYÚLCOMB VADASAN, PETREZSELYMES ZSEMLEGOMBÓCCAL - Baricska csárda, Balatonfüred

A besózott nyúlcombokat az olivaolajon és a 5 dkg vajon megpirítjuk. Az edényből kivesszük, félretesszük, és beletesszük a felkarikázott zellert, sárgarépát, gyökeret, és szép barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a rozmaringot, babérlevelet, kakukkfüvet és a dijoni mustárt. Felmelegítjük a fehérborral, felforraljuk, majd belehelyezzük a nyúlcombokat. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fedő alatt puhára pároljuk.... A folytatásért kattints az étel

Forrás: Origo

BŐRÉN SÜLT KACSAMELL FILÉ ALMAPÜRÉVEL ÉS MOGYORÓS SÜLTZELLERREL - Walter vendéglő, Perbál

Kacsamell bőrét irdaljuk, sózzuk, borsozzuk, bőre felől pirítjuk. Zöldfűszerekkel együtt vákumcsomagoljuk, 58 fokos vízfürdőben 1 órát készítjük. Tálalás előtt újra pirítjuk, szeletelve tálaljuk. Vagy 160-180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Az almát minden alapanyaggal együtt takaréklángon főzzük, ha megpuhult simára turmixoljuk... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

ZEMPLÉNI BÁRÁNYBURGER KEMENCÉBEN SÜLT PITÁBAN ÉS SÜLT PAPRIKÁVAL - Anyukám mondta, Encs

A joghurtot öntsük egy kendőbe /konyharuhába, és batyu-szerűen csomagoljuk be, és a mosogató felett lógassuk fel egy éjszakára, hogy a savó kicsöpögjön belőle. Három egész paprikát tegyünk egy serpenyőbe, sózzuk meg, és csurgassunk rá olivaolajat. 270 fokra tegyük be a sütőbe 20 percre, majd húzzuk le a héját. A darált húst keverjük be... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

GÍMSZARVAS GERINC CSICSÓKÁVAL ÉS ERDEI GOMBÁKKAL - IKON, Debrecen

Tegyünk fel egy edénybe vajat, majd a felszeletelt csicsókát dobjuk bele és sózzuk meg, majd öntsük fel zöldségalaplével, ezt pürésítjük. Pár kisebb szem csicsókát külön süssünk meg olajon, majd sózzuk meg. A húst szuvidoljuk, de akinek nincs otthon... A folytatásért kattints az étel nevére!

gímszarvas gerinc csicsókával és erdei gombákkal Forrás: Origo

HABZÓ VAJBAN SÜLT GALAMBMELL FŰSZERES CÉKLÁVAL ÉS ROPOGÓS SONKÁVAL - Borkonyha, Budapest

Ne hámozzuk meg a vörös céklát, csak alaposan tisztítsuk meg, tegyük fel főni 40-45 percre, sózzuk. Miután puhára főtt, hámozzuk meg, majd turmixoljuk pépesre egy kis cukor, só és egy kevés vaj hozzáadásával. A sárga céklát gerezdekre vágjuk... A folytatásért kattints az étel nevére!

habzó vajban sült galambmell fűszeres céklával és ropogós sonkával Forrás: Origo

ROPOGÓS MALACSCSÜLÖK VARGÁNYAGOMBÁS ZÖLDSÉGRAGUVAL - Bock Óbor Étterem, Villány

A cikkekre vágott burgonyát és a zöldségragut kipirított, füstölt szalonnán átforgatjuk, megpirítjuk. Szórjuk meg petrezselyemmel. Pucoljuk meg a csülköket, majd 6%-os sóoldatba 24 órára tegyük a hűtőbe. A zöldségragunak valót vágjuk nagyobb kockákra, majd kockázzuk apróra a szalonnát is. A burgonyákat héjastul együtt főzzük olyan 90%-osan készre.... A folytatásért kattints az étel nevére!


Forrás: Origo

VADAS NYÚL GNOCCHIVAL - Olimpia Vendéglő, Budapest

Gnocchi elkészítése :Burgonya nyomón átnyomjuk a burgonyákat,közben hozzáadjuk a lisztet,parmezánt,tojást és a vajat.A tésztát ezután összegyúrjuk és kiformázzuk. A gnocchikat csak a tálalás előtti pillanatbanfőzzük ki. A forrásban lévő vízben 3 perc elegendő! Hús elkészítése: Veszünk egy fóliát,kiterítjük, meglocsoljuk egy pici olíva olajjal és pici sót,borsot szórunk rá. Rátesszük a fóliára a nyúldagadót,melyről előzőleg már eltávolítottuk a vékony hártyát... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

BORJÚBÉLSZÍN ÉDESBURGONYA GRANÉTTAL ÉS CSIPKEBOGYÓVAL - Tiszavirág Étterem, Szeged

Rozmaringos infúzióhoz a tejszínt felforraljuk rozmaringgal, lefedve félretesszük, megvárjuk, hogy kihűljön. Serpenyőben olajon megpirítjuk a felkockázott édesburgonyát, sózzuk borsozzuk, majd felöntjük egy kis alaplével és hagyjuk, hogy félig megfőjön. Ráöntjük a rozmaringos tejszínt, kicsit felforraljuk, beletesszük a parmezánt. Formába öntjük és sütőben sütjük 8 percig180 °-on... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

BORJÚCOMB TONHALAS MAJONÉZES KRÉMMEL - Trattoria Pomo D'Oro, Budapest

A borjúdiót sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal, zsályával és babérlevéllel ízesítjük. Egy edényben olajat melegítünk, amin megpirítjuk a fűszerezett húst. Hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, a petrezselyemszárat, 4-5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tonhalat és a szardellafilét. Fehérborral, zöldséglevessel és citromlével meglocsoljuk, majd lefedve 40 percig sütjük 180 °C-ra előmelegített sütőben... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]


LUCSKOS KÁPOSZTA FÜSTÖLT CSUKAGOMBÓCCAL ÉS HÚSOS CSÁSZÁRSZALONNÁVAL - Brill bisztró, Békéscsaba

Felszeleteljük a káposztát vékony csíkokra. Süllőt sózzuk, borsozzuk. Káposztát olajon lepirítjuk, hozzá adjuk a káposztalevet, kaporral fűszerezzük. Libazsíron pirítjuk a süllő bőrét, valamint a szalonnát. Mikor a süllő megpirult, megfordítjuk, vajat rakunk mellé és tovább sütjük. A csukagaluska, felkockázott, füstölt csuka filéből készül, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítve... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

DÁMSZARVAS BÉLSZÍN FÜSTÖLT BABOKKAL TÖLTÖTT RAVIOLIVAL ÉS CÉKLÁVAL - Chateau Visz Kastélyszálló, Berencsepuszta

A püréhez a vajjal lepirított és megfőzött céklát pürésítjük, majd áttörjük. A salátához a lencsét megfőzzük fokhagymával, sóval, vöröshagymával ízesített vízben, leszűrjük majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a lilahagymát és a petrezselymet. Olajon megpirítjuk a felkockázott sütőtököt és céklát, megsózzuk, hozzáadjuk a lencsesalátát. Tálalás előtt kevés vajat teszünk hozzá... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

FÜRJ - Atakám Bisztró és Étterem, Budapest

A puliszkához a hozzávalókat összeforraljuk, levesszük a lángról és hozzáadjuk a puliszkát. Kis lángon fedő alatt 1 órán át főzzük. Sóval, paprikával fűszerezzük a fürjet bővebb forró olajban sütjük egy kanál vajjal, majd beletesszük a többi hozzávalót. Az olajat leöntjük róla és sütőbe tesszük 160°-on 15 percre... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

FOGAS RÁCZ - Bock Bisztró, Budapest

A filét nagyobb szeletekre vágjuk, a nyesedéket ledaráljuk snidlinggel, tejszínnel jéghidegen, robotgépben összedolgozzuk. A filét felvágjuk és megtöltjük ezzel a masszával. 5%-os tejes sóoldatban pácoljuk 6 órán keresztül, majd 1 órát sima vízben. Bőrét kukoricalisztbe mártjuk, és olívaolajban megpirítjuk, majd bő, 64 °C -os olajban 20 percig sütjük. Végül a bőrét egy kicsit ismét megpirítjuk... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

ZÖLDFŰSZERES SERTÉS SZŰZ, PETREZSELYMES RIZOTTÓ KROKETTEL, SÜTŐTÖK PÜRÉVEL - Rókusfalvy Fogadó, Etyek

A sertés szüzet megtisztítjuk, levágjuk a fejét és a farkát. (ezekből mártást készíthetünk) A húst sóoldatba helyezzük, majd ha kivettük, akkor lecsöpögtetjük és az összevágott zöldfűszerekkel bedörzsöljük. Otthoni elkészítés: A zöldfűszeres szüzeket körbepirítjuk, majd betesszük az előmelegített sütőbe (200 fok 6 perc légkeverés mellett). Kroketthez a megfőtt rizottót kihűtjük, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, formázzuk, bepanírozzuk, kisütjük olajban... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

PAPÍRHÜVELYBEN SÜLT PISZTRÁNG GOMBÁKKAL - Nobu étterem, Budapest

Ördögszekér gombát felszeleteljük, a shiitake gomba törzsét eltávolítjuk. Sütőpapír közepére helyezzük az ördögszekér és a shimeji gombákat, valamint pár levél kelbimbót. Megszórjuk a shichimi togarashi-val, pár kocka vajat teszünk mellé, tetejére pedig a pisztrángot. Megborsozzuk és ráhelyezzük a borsóhajtást, valamint a shiitaket... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

GRILLEZETT TANYASI CSIRKEMELL ÉS KONFITÁLT TANYASI CSIRKECOMB KECSKESAJTOS MEDITERRÁN BURGONYÁVAL - 67 Étterem, Székesfehérvár

Főzzük meg a zöldségeket. Sárgarépapüré: Olajban pároljuk meg a hagymát és a dobjunk bele csillagánizst és gyömbért is. Öntsük hozzá a bort, majd főzzük el az alkoholt. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és sózzuk meg. Borsozzuk ízlés szerint, majd engedjük fel zöldségalaplével. Az elfőtt folyadékot folyamatosan pótoljuk, víz helyett mindig zöldségalaplét... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

MANGALICAPOFA PULISZKÁVAL ÉS GOMBÁKKAL - Aszú Étterem, Budapest

A hagymát és a zöldségeket kacsazsíron lepirítjuk, és hozzáadjuk a besózott előpirított mangalicapofát. Fűszerezzük, vörösborral felöntjük, és visszaforraljuk, majd kevés lében megpároljuk. A pofákat kivesszük a léből, ezt átturmixoljuk, és leszűrjük, majd a pofákat visszahelyezzük. Az alaplevet összekeverjük a tejjel, felforraljuk, hozzáadjuk az olívaolajat, és a finomra vágott fűszereket... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

TEJES BORJÚKARAJ KECSKESAJTOS RAVIOLIVAL, SZARVASGOMBÁS CSICSÓKAKRÉMMEL, FLAMBÍROZOTT KIRÁLYRÁKKAL - Villa Medici, Veszprém

Összegyúrjuk a ravioli összetevőket, egyik részéhez hozzáadjuk a tintahal tintát, a másikat fehéren hagyjuk. Kinyújtjuk, majd a fekete tészta metéltet ráhelyezzük a fehérre, így csíkozzuk be, majd sodrófával átsodorjuk, pogácsa szaggatóval formázzuk. Dolgozzuk össze a... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

BORJÚBRÍZ SÜLT GOMBÁVAL ÉS PORTOI BORMÁRTÁSSAL - Pavillon de Paris, Budapest

A borjúbrízt alaplében megfőzzük. Miután kihűlt, megtisztítjuk, kipucoljuk, aztán lepréseljük. Sózzuk-borsozzuk, serpenyőbe vajat (vagy olivaolajat) teszünk. Lisztben megforgatjuk a húst, majd kis lángon sütjük a húst. Kockázzuk fel a sonkahagymát, és... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

GARNÉLÁS PARADICSOMOS SPAGETTI - Pastrami Étterem, Budapest

Lobogó sós vízbe dobjuk bele a tésztát, 4-5 percig főzzük. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, az olivaolajba dobjuk bele a rákokat, vigyázzunk, mert levet ereszt... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

PASTRAMI SZENDVICS AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTÁVAL - Pastrami Étterem, Budapest

Lereszeljük a káposztát és a répát. Adjunk hozzá mézet, worchester-szószt, póréhagymát, majonézt, mustárt, borsot, és egy kis petrezselymet. El is készült... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

VADDISZNÓSÜLDŐ GERINC SÜLT CÉKLÁVAL, ZSÁLYÁS KECSKESAJT SZÓSSZAL - Aranyszarvas Vendéglő, Budapest

A gerincfiléket 6%-os sóoldatba (1 liter víz,6 dkg só) helyezzük, benne hagyjuk kb 3-4 órára, majd leöblítjük és leszárítjuk. Olajon egy serpenyőben elősütjük, majd 80 fokos sütőben kb 40-50 percig sütjük. A céklákat megmossuk, és alufóliába csomagolva 180 fokos... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

BŐRÉN SÜLT FOGAS NARANCSOS-VANÍLIÁS-PARADICSOMOS RAGUBAN, BULGURRAL - Gusteau, Mád

A bulgurt a vaj és a fenyőmag kivételével a többi hozzávalóval rizottószerűen készítjük el.A salotta hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk és kevés olivaolajon alacsony hőfokon egészen puhára pároljuk, de színt ne kapjon. A paradicsom bőrét bevagdossuk és forrásban lévő vízbe mártjuk. Jéghideg vízben lehűtjük és lehúzzuk a héját... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

ROZÉRA SÜLT KACSAMELL GOMBÁVAL, SPENÓTTAL, KACSAMÁJJAL, PISZTÁCIAKRÉMMEL, ÉS BARNA VAJAS KRUMPLIPÜRÉVEL - Enoteca Corso, Pécs

Pisztácia püré: thermomixerben készítik, ledarálják a pisztáciát, olajat, sót és borsot adnak hozzá. Hámozzuk meg a burgonyákat, kockázzuk fel, majd főzzük meg. Sózzuk meg a kacsahúst. Serpenyőben olajon pirítjuk maximum 12 percig, majd 4 percig 200 fokon sütőben sütjük. Tegyük fel a tejet forrni, majd egy edényben olvasszunk vajat... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

BÁRÁNYCSÜLÖK GRILL ZÖLDSÉGEKKEL - Baltazár Étterem, Budapest

Kacsazsírban konfitáljuk a húst, majd pirítsuk minden oldalról sütőben (az étteremben faszenes kemencét használnak, de ilyennel nem rendelkezik egy átlagos háztartás), majd vákuumozzuk le fűszerekkel. Ezt a vákuumozott húst fogyasztás előtt még vízfürdőbe tesszük, majd tálalás előtt visszatesszük a sütőbe pirulni... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence


SZARVASGERINC CÉKLAKRÉMMEL, PULISZKÁVAL, ÉS GOMBÁVAL - Tigris Étterem, Budapest

A céklát 180 fokon süssük kb másfél óra hosszat. A polenta tulajdonképpen puliszka, azaz kukorica lisztből készült tejbegrízre emlékeztető étel. Sózzuk- és borsozzuk meg a húst és olajban süssük körbe, majd dobjunk rá egy kanálnyi vajat és adjunk hozzá kakukkfüvet, majd 180 fokra tegyük be a sütőbe 7 percre... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

VADDISZNÓ TARJA, KELKÁPOSZTA FŐZELÉKKEL - Kistücsök Étterem, Balatonszemes

A vaddisznó húst ízesítjük sóval, borssal, és kakukkfűvel, kötöző madzaggal formázzuk és serpenyőben forró olajon alaposan körbe sütjük. Langyos helyen 60-65 °C-on pihentetjük kb 20 percig, majd forró sütőben a tetején kis szelet vajjal 67 °C maghőmérsékletig sütjük kb15-percig. Tálalásig 65 °C-on pihentetjük. A kelkáposzta leveleket kierezzük, majd enyhén sós-cukros vízben hirtelen leforrázzuk... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

Rozmaringos bárányborda sütőtökkel töltött derelyével, rozmaringos vajjal - Biarritz Étterem, Budapest

A lisztböl 5 tojássárgájával és 1 egésztojással, csipet sóval, és kevés vízzel gyúrt tésztát készítünk. A tökpüréhez adjunk sót, reszelt szerecsendiót, és reszelt parmezánsajtot. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, kockákra vágjuk, majd lekenjük a felvert tojással, és végül betöltjük a tökpürénkkel. A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: --

Paprikás csirkecomb - Alabárdos Étterem, Budapest

Kevés olajjal összekeverünk fűszerpaprikát és a fokhagymát. Bekenjük a csirkecombok belső felét, és megsózzuk. A hagymákat kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, fűszerpaprikát, a combcsontokat és a húst. Felöntjük a levessel, ha szükséges megsózzuk. A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: --

Konfitált marha oldalas gratinírozott zellerrel - Solier Cafe, Gödöllő

Az oldalast sózzuk, borsozzuk, egy nagy edénybe helyezzük, hagymát, fokhagymát adunk hozzá és felöntjük a zsírral, hogy ellepje a húst. Az edényt lefedjük és kb. 80°-os sütőbe tesszük, 12-14 órán át készítjük. Az elkészült húst kivesszük, a zsiradékból, kihúzzuk belőle a csontokat, porcokat és két, folcpackkal letakart tálca között lepréseljük. A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

Malacpörkölt - 21 étterem, Budapest

Héjastul tegyük a burgonyákat fel főni, majd hámozzuk meg, és pirítsuk ki vajon. A malacpofát a malacfüllel süssük ki serpenyőben, majd tegyük a jusbe másfél órára főni. A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

ROSE GALAMBMELL MARCIPÁNOS KAROTTAPÜRÉVEL - VIATOR, PANNONHALMA

A galambmelleket olivaolajon fokhagymával, rozmaringgal körbepirítjuk, pár percik pihentetjük.
A sárgarépát felkarikázzuk... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

BÁRÁNYGERINC BABFŐZELÉKKEL - RÉZKAKAS BISTRO, BUDAPEST

A gerinceket befűszerezzük olivaolajos serpenyőben körbesütjük. Majd 63 fokon 50 percig hőkezeljük vákuumzacskóban. Az előző este beáztatott babokat... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

SOUS VIDE ŐZGERINC-FILÉ SAJÁT MÁJÁBÓL KÉSZÜLT RAGUVAL ÉS CÉKLAHABBAL - HERTELENDY KASTÉLYSZÁLLÓ, KUTAS-KOZMAPUSZTA

Az őzgerincet sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben, kevés zsiradékon körbepirítjuk. Kevés vajjal, kakukkfűvel vákumozzuk. 62°C-on 20 percig sous vide-oljuk. Serpenyőben kevés vajon a kockázott... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

TÖLTÖTT CSIRKE NYÁRIASAN - NU BOR - ÉS BISZTRONÓMIA, BUDAPEST

A bőrös csirkemellből a csontot kifejtük, sózzuk, borsozzuk, közepébe aszalt paradicsomot, bazsalikomot helyezünk. Folpackba göngyöljük, levákuumozzuk. 62,5 fokon 40 perces vízfürdőbe helyezzük. Utána kibontjuk, körbesütjük… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

MARHAPOFA PÖRKÖLT TARHONYÁVAL - Pest-Buda Vendéglő, Budapest

Serpenyőbe olajat öntünk, majd kérgesre sütjük a marhahúst, ezzel az eljárással csak hőkezeljük. Fontos, hogy ne lepje el a zsiradék a húst. Készítsünk egy pörkölt alapot, tehát a fazék alját lepje el olaj, arra a vöröshagyma mennyiség... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

FEKETEKAGYLÓS CHORIZO RIZOTTO - Paris-Budapest Étterem és Bar, Budapest

Pirítsuk meg a felkockázott hagymát. Az előfőzött rízst a hagymán pirítsuk meg, majd locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Adjuk hozzá a chorizot. Apránként öntsük fel a borral és az alaplével, míg a rízs... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

RIZOTTÓ - Salon Étterem, Budapest

Nyílt lángon süssük meg a bébikápiát, magozzuk ki és hámozzuk meg, és egy balzsamecetes pácban pihentessük. A kápiapaprikát is nyílt lángon süssük meg, magozzuk ki és hámozzuk meg, majd turmixoljuk le. Kevés oliva... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

TARJA KELKÁPOSZTÁVAL ÉS SZALONNA CHIPS-SZEL - Budai Gesztenyés Étterem, Budakeszi

A tarját megsózzuk, és 1,5 kg zsírban a rozmaringgal 120C*-on puhára konfitáljuk. A kelkáposzta vastag ereit kivágjuk, forrázzuk, majd jeges vízbe mártjuk, végül 0,1 kg vajjal melegen habosra turmixoljuk. A fokhagymát... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

KONFITÁLT TARJA SÜLT BURGONYÁVAL, KOVÁSZOLT VAJBABBAL - Almárium Bisztró, Budapest

A tarját sózzuk, borsozzuk. Nagyobb darabokra vágott hagymával, paradicsommal, paprikával és fokhagymával ízesítjük. Olvasztott zsírban… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

MANGALICA POFA ZSÁLYÁS SÜTŐTÖKÖS ÁRPAGYÖNGGYEL - Nagylaposi Birkacsárda-Gyomaendrőd

A pofát lehártyázzuk, majd sózzuk, borsozzuk, és egy mély tepsibe fektetjük. Mellérakjuk a fokhagymákat és zsályaleveleket, majd leöntjük annyi meleg zsírral, hogy teljesen ellepje. Lefedjük, és betesszük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás:Nagy Bence

HÁTSZÍN STEAK GRILLPAPRIKÁVAL HÉJÁBAN SÜLT VAJAS BURGONYÁVAL - ÉS Bisztró, Budapest

A burgonyákat meglocsoljuk az bazsalikomos olajjal, majd vastagon megszórjuk tengeri sóval. A vajat tegyük tűzre, erre azért van szükség... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

TISZAI HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓS-KAPROS CSUSZÁVAL - Sárga Borház, Tokaj - Disznókő dűlő

Készítsünk halászlevet, majd szűrjük át és habarással sűrítsük be. A harcsa szeleteket nagyon kevés zsiradékon süsük ki, sóval-... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

CAVATELLI MOLISANI, GAMBERI-ZUCCHINE-POMODORINI- Caffé GianMario, Budapest

Olívaolajon megpirítjuk a póréhagymát, fokhagymát, majd a csíkokra vágott cukkínit. Megtisztítjuk a rákokat, 8 darabon... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

LASSAN SÜLT CSÁSZÁRHÚS FEHÉRBAB PÜRÉVEL ÉS SÜLT GYÖKÉRZÖLDSÉGEKKEL – Bonne Chance Étterem, Bázakerettye

A beáztatott babot feltesszük főni a babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval. Beletesszük a fej vöröshagymát, beleszúrjuk a szegfűszeget, puhára főzzük. Megfelelő mennyiségű… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

HÍZOTT KACSAMÁJ ZELLERES ALMAPÜRÉVEL – Gepárd és Űrhajó Borbisztró, Budapest

A felszeletelt kacsamájat serpenyőben pirosra sütjük. A meghámozott burgonyát, almát, zellert enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, majd leszűrjük és áttörés után vajjal krémesre keverjük. Az elősütött májakat 4 percre... A folytatásért kattintson az étel nevére!

BÁRÁNY BORÍTÉK LIBAMÁJJAL TÖLTVE, PROVANCE-I KERTI ZÖLDSÉGEKKEL - Le Bourbon Étterem, Budapest

A kicsontozott, megtisztított báránygerincet 8 cm hosszú /60-80 grammos/ darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és minden oldalát hirtelen elősütjük. Ez után visszahűtjük és három... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

DELHI BÁRÁNY MASALA, Curry House Étterem, Budapest

A forró olajba tesszük a reszelt gyömbért, a fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a felkockázott paradicsomot, majd zöldpaprikát, hagymadarabokat… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

MANGALICAPOFA PÖRKÖLT TÓCSNIVAL - Vár: a Speiz, Budapest

A mangalicapofából a hagyományos úton pörköltet készítünk. A húst megtisztítjuk, serpenyőben körbe pirítjuk, majd egy másik edényben olajat hevítünk, és az apóra vágott hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

KACSAMELL ZELLERPÜRÉVEL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL – Halasi Pince, Villány

A kacsamelleket megformázzuk, zsírját finoman bevágjuk. Sóval, borssal, friss vágott rozmaringgal ízesítjük. Serpenyőben bőrét ropogósra pirítjuk, majd 160... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: LifeNetwork TV

ROSÉ KACSAMELL FINOM FŐZELÉKKEL, LILA GNOCCIVAL -Carne Di Hall, Budapest

A kacsamellet előkészítjük, levesszük róla a felesleges részeket, lehártyázzuk, formázzuk, a bőrét irdaljuk. A leeső részeket rakjuk félre. Felmelegített serpenyőbe helyezzük a mellet a bőrös felével lefelé, a benne lévő zsiradékot... A folytatásért kattintson az étel nevére!

MARHAPOFA SAJÁT MÁRTÁSÁBAN BURGONYAPÜRÉVEL - Pipacs Étterem, Győrújbarát

A pofát lehártyázzuk, majd vörösborban és fűszerekben pácoljuk egy éjszakát. Leszárítjuk, majd olajon elősütjük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

HARCSA KUKORICALISZTBEN - Rév Csárda, Érsekcsanád

A harcsaszeleteket ízlés szerint sózzuk, ezután megforgatjuk… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

ROSÉ KACSAMELL, CITROMOS KARALÁBÉ KRÉM, KROKETT - Robinson Étterem, Budapest

A karalábékat megtisztítjuk, feldaraboljuk és tejben teljesen puhára főzzük a citromok héjával. Leszűrjük, majd a levét... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Borjú bélszín - Bábel Étterem, Budapest

Melegítsük meg az olíva olajat, a felszeletelt salott hagymát tegyük rá, adjunk hozzá egész gerezd fokhagymákat. A felkarikázott... A folytatásért kattintson az étel nevére!

PULLED PORK SZENDVICS - Terminál, Budapest

Készítsünk a hozzávalókból fűszerkeveréket. Szórjuk be a húst a fűszerkeverékkel, vagy forgassuk meg benne úgy, hogy minden oldalról érje... A folytatásért kattintson az étel nevére!

KACSAMELL FILÉ KARAMELLIZÁLT ALMÁVAL ÉS GORGONZOLA MÁRTÁSSAL - Carmen Étterem, Győr

A kacsamelleket a bőrén beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd fekete teán megfüstöltjük. Az almát meghámozzuk és a felét apró.. A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

MARHAPOFA EGRI BIKAVÉRBEN, VARGÁNYA GOMBÁVAL – Macok Bisztró és Borbár, Eger

A marhapofát megtisztítjuk, majd 10%-os sóoldatba rakjuk 3 óra hosszat, majd elősütjük, fűszerezzük, a hagymákkal, vajjal, vörösborral… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

FOKHAGYMÁS LIBACOMB - Bándi Udvarház, Bánd

A tepsiben helyezzük el a besózott libacombokat, majd tegyünk mellé vöröshagymát. Szórjuk meg egész borssal és majorannával. Öntsük fel vizzel... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

SZENT PÉTER HALFILÉ ÉDESBURGUNYAPÜRÉVEL - La Perle Noire, Budapest

Az édesburgonyát megmossuk, de nem pucoljuk meg, kettévágjuk, vágási felülettel lefelé, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, húsvillával... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

KEMENCÉBEN SÜLT BÁRÁNYGERINC FŰSZERES BURGONYÁVAL – Múzeum Kávéház-Étterem, Budapest

Az előkészített gerincet sózzuk-borsozzuk, serpenyőben elősütjük. Rozmaring ágat, 2-3 gerezd fokhagymát és vajat teszünk a serpenyőbe. Elkészítjük a crust-ot. A finomra vágott vöröshagymát... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

TARJA LECSÓVAL - Jókai Bisztró, Pécs

Előmelegített serpenyőben olajon pirítsuk meg a tarját, sózzuk meg, tehetünk hozzá kakukkfüvet is. Ha kapott a hús egy kis kérget, tegyük át a tepsibe, ismét sózzuk-borsozzuk, valamint tegyünk mellé kakukkfüvet, végül ... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

BŐRÉN SÜLT FOGASFILÉ SPENÓTOS BURGONYAPÜRÉVEL - Mi a Kő, Köveskál

A fogas bőrét beirdaljuk, sózzuk, majd a bőrével lefelé egy előre felforrósított serpenyőben kevés olíva olajon pirosra sütjükA folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

PHO BO - Funky Pho, Budapest

Egy nagy lábasban vizet forralunk. A csontokat beletesszük a lobogó vízbe, és 5 percig forraljuk, majd kiszedjük, és langyos folyó víz alatt tisztára mossuk... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

BAHN XEO - Funky Pho, Budapest

A rizspalacsintához összekeverjük az alapanyagokat, hogy csomómentes, közepesen híg tésztát kapunk.Addig a serpenyőben... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

ROPOGÓS GALAMBMELL ZÖLDSÉGTEXTÚRÁKKAL - Mirage Étterem, Hotel Délibáb, Hajdúszoboszló

Először feltesszük főni a sárgarépát és a karfiolt. A vízbe só és egy csipet cukrot teszünk. Amíg a zöldségek készülnek, elkészítjük a... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

KACSACOMB ÉS SERTÉS CSÜLÖK TEPSIS BURGONYÁVAL - Kisvendéglő a Hargitához, Békéscsaba

Lefűszerezzük a húsokat és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy járják át a fűszerek. A kacsacombot sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A sertés csülköt pedig sóval… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

PAPPARDELLE VARGÁNYÁVAL ÉS JUHSAJTTAL - Trattoria Toscana, Budapest

A pármai sonkát 180 fokon süssük 8-10 percig, ez a tálaláshoz szükséges. Tegyük fel főni a tejszínt őrölt szerecsendióval, feketebors, majd ha elkezd forrni, elzárjuk alatta gázt és hozzáadjuk a római juhsajtot. Forrósítsuk... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

KACSA BURGER LIBAMÁJ MAJONÉZZEL - Kiosk, Budapest

A darált kacsamellet összekeverjük a darált töpörtyűvel,ízesítjük sóval és borssal, majd serpenyőben elősütjük mind... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

JOSPERBEN KÉSZÜLT ZÖLDFŰSZERES T-BON STEAK – Seasons Bistro, Budapest

A vöröshagymát megpucoljuk és közepes méretű kockákra daraboljuk. A zöldfűszereket, rozmaringot, kakukkfüvet, bazsalikomot durvára vágjuk és hozzákeverjük a... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

PÓRÉHAGYMÁS BÁRÁNYLAPOCKA - Taiwan Étterem, Budapest

Vágjuk nagyon vékony szeletekre a bárányhúst. A póréhagymát hosszában vágjuk félbe, majd a kés oldalával törjük meg... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

ROSE KACSAMELL SÜLT CÉKLÁVAL, FÜGÉVEL - Oliva Étterem, Veszprém

A kacsamelleket megtisztítjuk megformázzuk , bőrős felén kereszt irányba beirdaljuk de vigyázzunk a húsba ne vágjunk bele. Zsiradék... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

SZARVASGERINC FŰSZERKÉREGBEN - Fülemüle Csárda, Villánykövesd

A szarvas gerincről egy éles késsel eltávolítjuk a hártyás részt, majd a leeső darabokat félrerakjuk (mert kell majd a mártásba). A gerinc mindegyik oldalátA folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

TŐKEHAL – Tanti, Budapest

A répákat zöldségcentrifugában leengedjük, majd felmelegítjük a levüket. Sűrű szitán átszűrjük, majd hűtsük le… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence