Desszertek

mákos guba rézkakas fejléc
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Origo

° CREME BRULLE TRIÓ - Mandula Étterem, Villány

Tej és a tejszín keverékét 80 C ra melegítjük, a cukrot elkeverjük a tojássárgájával és a forró keveréket folyamatos keverés mellett ráöntjük . Amíg meleg három részre osztva külön-külön az ízesítőanyagokat is hozzákeverjük. Tálkákba töltjük és egy mély edénybe vízbe állítjuk . Frissentartó fóliával lefedve 110-120 C -on 40-50 percig készítjük. Ha mozgatásra nem folyik akkor kész. Hűtőben néhány óra alatt kihűtjük és barnacukrot karamelizálunk a tetejére... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

° PASSIÓS - CSOKIS - Mák Bistro, Budapest

A vajat a csokival vízgőz felett felolvasztjuk. A lisztet a kakaóporral elkeverjük. A marcipánt habverővel kihabosítjuk, a tojásokat egyenként hozzáadva. Ebbe keverjük bele az olvasztott csokis-vajat, majd a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon 8 percig sütjük.A lapzselatint hideg (bő) vízbe áztatjuk 10 percre. A pürét felforraljuk és a kinyomkodott zselatint elkeverjük benne. Teflonos vagy folpackkal bélelt tepsibe öntjük és hűtőben vagy fagyasztóban kidermesztjük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

° KARAMELLIZÁLT KÖRTE BORHABBAL/ BORSODÓVAL - Ráspi étterem és borászat, Fertőrákos

A meghámozott körtéket félbevágjuk. Eltávolítjuk a magokat és a csumát. Karamellt készítünk, tehát cukrot pirítunk, majd vízzel felöntjük. Ehhez hozzáadjuk a szőlősavat. A körtéket belehelyezzük és fél órára a karamellben hagyjuk ázni... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

° SAJTTORTA MÁLNA VELŐVEL - Chianti étterem, Veszprém

A daráltkekszhez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a barnacukrot, és a kakaóport. Kézzel összegyúrjuk. Tortaformába tesszük, majd 15 percre helyezzük 165 fokon a sütőbe. Keverjük össze a ricottát a mascarponeval és a porcukorral és adjunk hozzá 5 egész tojást, majd kézi habverővel simára keverjük. Reszeljük le a citrom héját és facsarjuk hozzá a levét. Ezt hozzáöntjük a ricottás krémhez... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

° KUKORICAMÁLÉ SZILVAMÁRTÁSSAL - Kővirág Panzió és Étterem, Köveskál

Magozzuk ki a szilva felét. A kukoricaliszthez adjunk egy egész tojást és szórjuk meg barna cukorral. Öntsünk hozzá tejet és keverjük ki. Palacsintatészta állagot kell kapnunk. (A tejet szódával is helyettesíthetjük.) A bekevert tésztát 10 percig hagyjuk állni. Karamellizáljuk a barnacukrot, azaz fazékba öntjük és felteszzük a tűzre... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

° ŐSZIBARACK VARÁZS FAGYLALTTAL - NaturMed Hotel Carbona Attila Étterem, Hévíz

A diót előzőleg 130-140 fokon 10-15 percig átmelegítjük. Késsel az őszibarack bőrét karcoljuk meg, és tegyük fel főni. Emeljük ki a barackokat a fazékból, majd tegyük hideg vízbe és húzzuk le a héját. A magjáról gerezdeket vágunk. A karamell gusshoz tegyünk fel cukrot, és törjük bele a diót. Egy másik serpenyőt tegyünk a tűzre, adagoljunk bele vajat és szórjunk rá cukrot, majd keverjük össze. A diós cukros mártáshoz öntsünk tejszínt, majd hagyjuk takarék lángon... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

SZILVÁSGOMBÓC A'LA MARÉDA - La Maréda Étterem, Győr

Tej, tejszín keverékét a kimagozott vaníliával felforraljuk, kevés hideg tejjel elkevert pudingot folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk, újra felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd lassan a tojás sárgákhoz keverjük a forró pudingot/hőkiegyenlítés/.Az egészet újra sűrűsödésig melegítjük, hideg helyen vagy vízfürdőben lehűtjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat, a tejfölt. A habtejszínt felverjük,a lehűtött krémhez emeljük,majd a zselatinport kevés hideg vízzel elkeverjük,pár percet pihentetjük,majd felforraljuk, melegen a krémhez adjuk,óvatosan elkeverjük.... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

TÚRÓGOMBÓC HÁZI BARACKLEKVÁRRAL ÉS KEKSZMORZSÁVAL - Baricska csárda, Balatonfüred

A túrót, a búzadarát, és a tojásokat összegyúrjuk, majd minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben. Ezt követően sós, cukros vízben a gombócokat összefőzzük. A tányér aljára helyezzük a házi baracklekvárt, illetve a porcukorral, fahéjjal ízesített tejfölt. Rátesszük a gombócokat, és a tetejét megszórjuk őrölt zabkeksszel.... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

RÁKÓCZI TÚRÓS WALTER MÓDRA - Walter Vendéglő, Perbál

A győri zab falatot simára mixeljük a vajjal, vékonyan forma aljába kenjük, dermesztjük. A krémhez tartozó alapanyagokat mixerbe tesszük, magas fordulaton simára mixeljük. Majd ehhez hozzáadjuk az egész tojásokat és a beáztatott kicsavart zselatint is. Mixeljük, majd az alapra öntjük és sütőben 110 fokon 1 óra alatt "dermesztjük". Hidegre hűtjük, szeleteljük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

CSOKOLÁDÉS PITE SÓS KARAMELLÁVAL ÉS VANÍLIÁS TEJSZÍNHABBAL - Anyukám mondta, Encs

Az olvasztott vajat keverjük a zabkekszhez, lapogassuk a tortaformába, és tegyük 6 percre 160 fokon a sütőbe. A sütőből kivéve hűtsük le a pite alapot. Karamellizáljuk a cukrot, adjunk hozzá 700 ml tejszínt, kevés só pelyhet, és egy fél evőkanál vajat. A porcukorhoz öntsük a kukoricakeményítőt, a kakaót, és a 4 tojás sárgáját, majd lazítsuk fel 1,20 dl tejjel és tegyük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

TÖKÖS-MÁKOS - IKON, Debrecen

A felkockázott sütőtököt 195 fokon 18 percig süssük sütőben. Tegyük egy tálba a lisztet, hozzáadunk 100 gramm porcukrot és 200 gramm vajat. Gyúrjuk össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölt. csomagoljuk folpackba / fóliába, és pihentessük két óra hosszat a hűtőben. Főzzünk fel fél liter tejet, 1,5 dl tejszínnel, és 125 gramm... A folytatásért kattints az étel nevére!

tökös mákos Forrás: Origo

LÁGY CSOKOLÁDÉS ZÖLDSÉGDESSZERT - Borkonyha, Budapest

Bazsalikomvaj készítése: forrázzuk le a bazsalikomot, majd gyorsan tegyük át jeges vízbe. Egy másik edényben olvasszunk vajat.
Adjuk a liszthez a cukrot, és a bazsalikomvajat, majd turmixoljuk össze. Ezután csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe. Öntsük a céklalevet egy edénybe... A folytatásért kattints az étel nevére!

Lágy csokoládés zöldségdesszert Forrás: Origo

CSOKOLÁDÉS TÚRÓGOMBÓC ÁFONYÁVAL - Bock Óbor Étterem, Villány

Csokoládés mártás elkészítése: forraljuk fel a főzőtejszínt, majd vegyünk le a tűzről és keverjük bele a keserűcsokoládét. Kihűtjük. Áfonya reszt elkészítése: öntsük fel az áfonyát annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítsük cukorral, majd forraljuk fel, majd vízben elkevert keményítőt adunk hozzá és besűrítjük, ezután kihűtjük. A tejből pici sóval, búzadarával és a vanília rúd belsejéből tejbegrízt főzünk... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

WASABIS CÉKLA SÜTI - Olimpia Vendéglő, Budapest

Főtt céklából céklapürét készítünk. Felverjük a tojás fehérjét,közben készítünk egy cukor szirupot, mely akkor jó,amikor elkezd gyöngyözni, de még nem változik el a színe. Miközben verjük a tojás fehérjét vékony sugárban hozzá adjuk a cukorszirupot, ezáltal hőkezeljük azt. A céklapürébe tonkababot reszelünk, hozzáadjuk a felaprított,kandírozott narancsot, balzsam ecetet és egy cseppnyi sót majd össze keverjük. Egy részét félre tesszük és ebben oldjuk fel a már előzőleg hideg vízbe áztatott zselatin lapot.... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

KÉKSAJTOS KÖRTETORTA - Tiszavirág Étterem, Szeged

Leveles tésztát formába helyezzük, és elősütjük 10 percig 180°-on. Mascarponét összekeverjük a sóval, cukorral, az összetört kéksajttal és az apróra vágott körtével. Hozzáadjuk a felvert tojássárgáját, majd a tojásfehérje habot, finoman nagy mozdulatokkal keverve. A masszát a tésztával kibélelt formába kanalazzuk. Vékonyra szeletelt körtét helyezünk a tetejére... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

RÁNTOTT PUDING MÁLNAÖNTETTEL - Trattoria Pomo D'Oro, Budapest

Keverjük össze a tejet, tejszínt, a kikapart vaníliát és a narancshéjat, majd lassú tűznél forraljuk fel. Közben a tojássárgáját a cukorral és a kukoricakeményítővel addig keverjük, amíg egy homogén tésztát nem kapunk. Amikor a tej forrni kezd, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tésztát, simára keverjük, majd összefőzzük. Egy frissen tartó fóliával bélelt sütőlapra terítjük a krémet... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

RÁKÓCZI TÚRÓS HELYBEN KÉSZÜLT BARACKLEKVÁRRAL - Brill bisztró, Békéscsaba

Olvasztott vajjal összekeverjük a linzer hozzávalóit. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk, és kör alakúra formázzuk. 170°-on 8 percig sütjük. A felfújthoz a hozzávalókat a tojásfehérje kivételével összedolgozzuk, majd finoman hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

MADÁRTEJ TEXTÚRÁK - Chateau Visz Kastélyszálló, Berencsepuszta

Tejszínt és tejet beleöntjük a forralóedénybe és hozzáadjuk a vaníliát, a cukrot valamint a citrom és a lime reszelt héját. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját hozzáadjuk folyamatos keverés mellett, amit addig folytatunk, amíg be nem sűrűsödik a madártej. Az újra felforrt madártej egy részéhez hozzáadjuk a zselatint, és szilikon formába öntjük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

FÜSTÖLT ANGOLNA PUDING - Atakám Bisztró és Étterem, Budapest

A pudinghoz összeforraljuk az alapanyagokat a friss fűszernövények a zselatin és az angolna kivételével. Hozzáadjuk a beáztatott zselatinlapot. A kifilézett, felkockázott füstölt angolnát először kevés lével, majd a maradék hozzáadásával össze turmixoljuk és leszűrjük. A friss fűszerek hozzáadása után szilikon formába öntjük és lehűtjük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

KAPROS TÚRÓS LEPÉNY - Bock Bisztró, Budapest

A tésztához a vajjal kezdve robotgépben eldolgozzuk a hozzávalókat. Olajos tepsiben 170°-on 25-30 percig sütjük. Félidőben szétszedhetjük a tésztát, hogy kiszabaduljon a gőz és tovább száradjon. Az összetört tésztát keksz- és diótörmelékkel, valamint barnacukorral összekeverjük, majd olvasztott vajjal egybedolgozzuk. Kiolajozott kör alakú formákba töltjük, ellapogatjuk és hűtőbe tesszük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]


GRILLÁZSOS TÚRÓGOMBÓC MÉZES TEJFÖLLEL - Rókusfalvy Fogadó, Etyek

A gombóc hozzávalóit összekeverjük, majd a hűtőben 1 napig pihentetjük. Gombócformára gyúrjuk és megfőzzük cukros lobogó vízben 8-10 percig. A tejfölt és a mézet összekeverjük, ezzel elkészült a szószunk. Grillázshoz a cukrot lekaramellizáljuk, majd szilikon sütőlapra öntjük és gyorsan rászorjuk a mandulát. Ezt megfagyasztjuk és összetörjük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

SZILVÁSGOMBÓC, SÓS DIÓFAGYLALTTAL - Aszú Étterem, Budapest

A fagylalthoz a hozzávalókat összekeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Fagylaltgépben kikeverjük. A zselatin lapot beáztatjuk. A tejszínt fahéjjal felforraljuk, a zselatinlapot felolvasztjuk benne. Ráöntjük a fehércsokoládéra, elkeverjük, egy edénybe kiöntjük, és hűlni hagyjuk. A gombóc elkészítéséhez a tört burgonyát sózzuk, összekeverjük a liszttel, 2 cm-es gombócokat formázunk. Sós vízben kifőzzük. Pirított kekszdarában meghempergetjük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

HÁROMCSOKI TORTA - Villa Medici, Veszprém

Verjük fel a tojásfehérjét, majd a tojássárgáját. Aztán öntsük egybe, szituáljuk bele a lisztet és a kakaóport. Tortaformába helyezzük, majd betesszük a 183 fokra előmelegített sütőbe. Miután elkészült a tészta, pogácsaformával korongokat szaggatunk. Visszahelyezzük a szaggatókba a tészta alapjainkat. Utána olvasszuk fel a fehércsokoládét, egy rész csokihoz két rész tejszínhabot...A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

GYÜMÖLCS SABAYON - Pavillon de Paris, Budapest

A madeleine tésztát elkészítjük (összekeverjük a hozzávalókat), majd kivajazott formákba kanalazzuk, kb a mélyedés feléig. Lehet muffin formákban is sütni. 180 fokon 8 percig süssük. A két tojássárgáját egy edénybe tesszük, és 4 evőkanál cukorral kikeverjük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

MADÁRTEJ SÓS KARAMELLEL - Aranyszarvas Vendéglő, Budapest

A tejet, tejszínt és a kikapart vanília rudat habüstben vízgőz fölött melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat a cukor felével jól összekeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével, habzsákba töltjük, majd kis formákat... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

CRÉME BRÜLÉE - Pastrami Étterem, Budapest

A tejszínbe beletesszük a vaníliarudak kikapart magjait, és feltesszük főzni. A főzés alatt a vanília héját is hozzáadjuk, hogy markánsabb ízt kapjunk. Simára keverjük a tojássárgáját, majd nagyon lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a felforrt tejszínt. Ezután leszűrjük, és kerámiaformákba öntjük. Mélyebb tepsibe helyezzük az edénykéket, és felengedjük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

MARCIPÁNOS FLAN EPERLEVESBEN - Gusteau kulináris élményműhely, Mád

A flanhoz a tojások kivételével felforraljuk a hozzávalókat, majd langyosra hűtjük, és a tojásokkal elkeverjük. A sütőt 120°C-osra melegítjük, és eközben vizet melegítünk. Négy nagyobb szufléformát megtöltünk krémmel, tepsibe helyezzük őket, majd a tepsit óvatosan a formák feléig a meleg vízzel felöntjük. A flant a sütőben 25-30 perc alatt elkészítjük, és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

DIÓS FINANCIER FEHÉR CSOKIMOUSSE-SZAL, ÉS GRÁNÁTALMÁS SZÓSSZAL - Enoteca Corso, Pécs

Barna vaj: felolvasztjuk a vajat, majd vaníliát adunk hozzá, és addig főzzük, míg a vaj el nem éri a barna színt, azaz amíg a tejfehérje nem karamellizálódik. Egy edénybe a száraz alapanyagokat tesszük, majd egy másikba a tojásfehérjét. Összedolgozzuk az olajosmag őrleményeket... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

GŐZGOMBÓC VANÍLIAFAGYLALTTAL ÉS MÁKKAL - Baltazár Étterem, Budapest

Kovászt tejből, cukorból, és élesztőből készítjük. A lisztbe tegyük bele a sót, és öntsük hozzá a kovászt. Gyúrjuk össze, majd adjuk hozzá a tojást és az olvasztott vajat. Addig dolgozzuk össze, amíg el nem válik a kezünkről. Fél órát hagyjuk letakarva kelni, majd a tésztát ezután gyúrjuk össze még egyszer, és ismét hagyjuk fél órát kelni...A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

TIGRIS TÚRÓRUDI ÉDESKÖMÉNY FAGYLALTTAL - Tigris Étterem, Budapest

Édesköményfagylalt: tejet, cukorral és édesköménnyel megfőzzük, majd lehúzva a tűzről ráöntjük a fehércsokira, és tojásfehérja habhoz folyamatosan hozzáadagalom, majd fagylaltgépbe tesszük. Ha nincs, akkor mélyhűtőbe tesszük és óránként átkeverjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

KÁPOSZTÁS TÉSZTA - Kistücsök Étterem, Balatonszemes

A lisztet összegyúrjuk a tojásokkal, a sóval, és nagyon kevés vízzel. Cipót formázunk belőle vákuum zacskóban kb 1/2 órát hűtőben pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, háromszög formákra vágjuk, és bő forró sós vízben kifőzzük. Egy edényben mézet karamellizálunk, megpároljuk rajta a sózott reszelt káposztát, majd frissen őrölt borssal ízesítjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

Fahéjas almás pohárkrém - Alabárdos Étterem, Budapest

Vanília krém: A tejet és a tejszínt felforraljuk a vaníliarúddal. A tojást kihabosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzászűrjük a tej-tejszín keveréket. Alacsony hőfokon sűrűsödésig keverjük, majd kihűtjük. Morzsa: A hozzávalókat összegyúrjuk, zsírpapírral bélelt sütőlemezre terítjük, és 165°C-os sütőben 8-10 percig sütjük. A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

Császármorzsa sárgabarackhabbal - Biarritz Étterem, Budapest

A 8 darab tojást a fél csomag sütőporral, csipet sóval és a liszttel sűrű palacsinta tésztára keverjük. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben, és közepes lángon úgy süssük meg a tésztát, ahogy a palacsintát szoktuk, majd kristály cukorral szórjuk meg, hogy karamelizáljuk. Két kanállal tépjük apró darabokra, és forgassuk meg cukorban. Tányérra szedve porcukrozzuk meg, és sárgabarack habbal tálaljuk. A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: --

Szezámparfé - Solier Cafe, Gödöllő

A tejet, tejszínt a tojássárgájával és mézzel vízgőz fölött 83°C-ra felfözzük. Kihűtjük, hozzáadjuk a darált pirított szezámmagot és tejszínhabbal lazítjuk. Formákba töltjük és legalább 4 órára mélyhűtőbe tesszük. A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo


Túrógombóc - 21 étterem, Budapest

A toastkenyér belsejét beletépkedjük a thermomixerbe 6-8 másodpercre. Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, majd a fehérjét felverjük. Tojásonként 1,5 dkg porcukrot kell hozzáadagolni. Szitán törjük át a túrót, és reszeljünk bele citromhéjat, és facsarjunk bele egy fél citrom levét. A tojássárgáját vajjal keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a túróhoz, a vaníliarúd belsejét is kaparjuk hozzá, majd a tojásfehérjét. Ízesítsük csipetnyi fahéjjal, és egy kevés rumot is hozzáadunk. A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

EPERLEVES CITROMFÜVES-DIÓS KOSÁRKÁVAL, FEHÉRCSOKI ESPUMÁVAL - VIATOR, PANNONHALMA

Az eper felét felkockázzuk, a másik felét leturmixoljuk. A lisztet, cukrot, vajat és a tojásokat összedolgozzuk... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

MÁKOS GUBA - RÉZKAKAS BISTRO, BUDAPEST

Klasszikus máktölteléket készítünk tejjel, majd ezt teljesen lekrémesítjük turmix gépben. Ebből a masszából készítjük a mák... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

KECSKESAJT HAB MÉZES FENYŐMAGGAL ÉS EPERRAGUVAL - HERTELENDY KASTÉLYSZÁLLÓ, KUTAS-KOZMAPUSZTA

A fenyőmagot egy evőkanál habzásig hevített mézben, átforgatjuk és zsírpapíron száradni hagyjuk, legalább egy éjszakát. 100g epret... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

CSOKOLÁDÉMOUSSE (TEJ- ÉS TOJÁSMENTES) - NU BOR - ÉS BISZTRONÓMIA, BUDAPEST

A bőrös csirkemellből a csontot kifejtük, sózzuk, borsozzuk, közepébe aszalt paradicsomot, bazsalikomot helyezünk. Folpackba göngyöljük, levákuumozzuk. 62,5 fokon 40 perces vízfürdőbe helyezzük. Utána kibontjuk, körbesütjük… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

TÚRÓS-EPRES RÉTES - Pest-Buda Vendéglő, Budapest

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalókat, a kétféle lisztet, a csipet sóval, ételecettel és a langyos vízzel. Miután galuska állagot kaptunk, hagyjuk 15-20 percig pihenni a tésztát. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és nyújtsuk ki a tésztát. Könnyebb, ha... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

TART TATIN - Paris-Budapest Étterem és Bar, Budapest

Készítsünk egy hagyományos linzer tésztát, 3:2:1 arányban. 3 rész liszt, 2 a vaj, és 1 a porcukor, valamint egy tojássárgája kell hozzá. A lisztet és a vajat morzsoljuk össze, majd ezután... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

TEJFÖL MOUSSE - Salon Étterem, Budapest

Gyúrjuk össze a lisztet, barna cukrot, a vajat, és két tojássárgáját, majd egy órát hagyjuk pihenni a hűtőben. Langyos vízben oldjuk fel a zselatint, majd adjuk hozzá a tejfölt és a porcukrot, a tejszínhabot, majd poharakba tesszük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

RÁKÓCZI TÚRÓS MÁSKÉPP - Budai Gesztenyés Étterem, Budakeszi

Túró mousse: A túrót a cukrokkal, citromhéjjal és lével lágyra, és minél simábbra keverjük. Hozzáöntjük a felmelegített zselatinoldatot, majd tejszínhabbal lazítjuk.Szilikon formákat félig megtöltjük a krémmel, erre egyA folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

KÖLES GÖMBÖC FORRÓ SZILVÁVAL - Almárium Bisztró, Budapest

A kölest háromszoros vízzel (tehát például egy bögre kölest 3 bögre vízben főzzük meg), porcukorral készre főzzük, majd lehűtjük. Közben 3 dl vízben… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

TÚRÓGOMBÓC ROZMARINGOS SZILVAÖNTETTEL - Nagylaposi Birkacsárda, Nagylapos-Gyomaendrőd

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a hűtőben egy óra hosszat pihentetjük. Forró, de éppen csak gyönygöző vízben csipet sóval és cukorral kifőzzük. Pirított ... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

SZILVÁS MORZSALEPÉNY MANDULÁVAL ÉS VANÍLIA FAGYLALTTAL - ÉS Bisztró, Budapest

A lisztet a barnacukorral és szobahőmérsékletű vajjal összemorzsolunk. Magozzuk ki a ringlót. 180 fokon 5 percig... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

SÁRGA BORHÁZ TÚRÓS PALACSINTA - Sárga Borház, Tokaj - Disznókő dűlő

A liszthez adjuk hozzá a tojást, majd tejjel keverjük ki. Adjunk hozzá egy csipet sót és egy kis porcukrot. A túrót keverjük össze a cukorral... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

TIRAMISU ALLE FRAGOLE - Caffé GianMario, Budapest

A tojások sárgáját a cukorral kihabosítjuk és összedolgozzuk a mascarpone-val. A fehérjét habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

CITROMOS PALACSINTA MANDARINSZÓSSZAL ÉS CSOKOLÁDÉMOUSSAL – Bonne Chance Étterem, Bázakerettye

A tejet felmelegítjük, hogy elolvadjon benne a vaj, majd a hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk, vékony palacsintákat sütünk belőle… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

MÁKOS GUBA – Gepárd és Űrhajó Borbisztró, Budapest

A kifliket felkarikázzuk két ujjnyi vastagon. Majd 4 dl cukros tejjel leforrázzuk. A vajat az olajjal felhevítjük egy teflonos serpenyőben és... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

EPRES CSOKOLÁDÉ „FUDGE” - Le Bourbon Étterem, Budapest

A kakaóport és a lisztet összeszitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, vajat és a vizet, egyneműsítjük majd pihentetjük 5-8 percig. Pihentetés után habzsák segítségével... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

GAJJAR KA HALWA - Curry House Étterem, Budapest

A serpenyőben felforrósítunk tisztított vajat, ebbe kerül a reszelt répa, annyi tej hogy ellepje, majd kb 15… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

MÁGLYARAKÁS - Vár: a Speiz, Budapest

A kalács belsejét egyforma téglalapokra vágjuk, majd vajon körbepirítjuk. Tejkaramellbe mártjuk, és hagyjuk állni egy órát a hűtőben. Elkészítjük az... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

CSOKOLÁDÉKRÉM TORTA MÁLNÁVAL – Halasi Pince, Villány

Málnát turmixolunk egy pohárban és ezután leszűrjük. A menta leveleit 150 fokos szőlőmagolajban ropogósra sütjük, majd papírtörlőn tartjuk tálalásig. A kekszmorzsát összekeverjük olvasztott vajjal és a robbanós cukorral, majd formába tömörítjük…A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: LifeNetwork TV

CSOKILÁVA (FONDANT) PÁLPUSZTAI FAGYIVAL - Carne Di Hall, Budapest

A pálpusztai fagyihoz készítsünk egy alap vaníliafagylaltot tejből, tejszínből, tojássárgájából, cukorból és vaníliából. Ha megfőztük, adjuk hozzá... A folytatásért kattintson az étel nevére!

ALMÁS KRÉMES - Pipacs Étterem, Győrújbarát

A cukorból karamellt készítünk és a tej felét melegítve hozzáadjuk, simára keverjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

TÚRÓGOMBÓC - Robinson Étterem, Budapest

Az összetevőket összegyúrjuk, és legalább 2 órán át, pihentetjük a hűtőben, hogy a búzadara megszívja magát, majd egyforma… A folytatásért kattintson az étel nevére!

SACHER - Bábel Étterem, Budapest

A sárgabarack kuli a sárgabark velőből van főzve, be van sűrítve agaragarral és vissza van forralva. Kis vaníliával van ízesítve. A sárgabarack ... A folytatásért kattintson az étel nevére!

MELEG MASCARPONE - Terminál, Budapest

Őröljünk meg egy kevés kardamom magot. A mascarponet keverjük össze egy kevés... A folytatásért kattintson az étel nevére!

MANGÓS MILLE FEUILLE MÉZKRÉMMEL - Carmen Étterem, Győr

Először is elkészítjük a mézkrémet, a tojás sárgáját és a mézet 1 dl tejszínnel és 1 dl tejjel 85 fokra felmelegítjük, majd hozzá rakjuk a beáztatott kinyomkodott zselatin lapokat, lehűtjük 35 fokra majd bele keverjük ... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

RIGÓ JÁNOS HÁZI VANÍLIA FAGYLALTTAL – Macok Bisztró és Borbár, Eger

A fagylalt hozzávalóit elkészítjük, krémesre kikeverjük, majd fagyasztjuk, pacojettel habosítjuk (vagy fagylaltgéppel készítjük) a csokoládét… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

ALMÁSPITE - Bándi Udvarház, Bánd

A felszeletelt almát pároljuk meg cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal. Dolgozzuk össze a margarint a liszttel, majd három egész tojást és tejfölt... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

CITROMKRÉM KARDAMOM MAGOS BARACKKAL - La Perle Noire, Budapest

Az érett barackot leforrázzuk, rögtön hideg vízbe rakjuk, héját leszedjük, húsát kicsi kockákra daraboljuk. Lábasba kevés cukrot karamellizálunk, beleöntjük az... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

SELYEMFŰMÉZBEN SÜLT RÓZSABORSOS GYÜMÖLCSÖK - Múzeum Kávéház-Étterem, Budapest

A felmelegített mézbe szórjuk a borsot, belepirítjuk a gyümölcsöket, felöntjük borral és restre pároljuk... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

TEJBEGRÍZ - Jókai Bisztró, Pécs

A tejet, a búzadarát, a cukrot és a vaníliát főzzük össze. Miután megfőtt, tegyük hozzá a pálinkát és a narancshéjat. Szilikonformában... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

TÚRÓSMARNI - Mi a Kő, Köveskál

A tojásokat külön választjuk. Először felverjük a fehérjét 5 dkg kristálycukorral, majd egy nagy tálba tesszük. A tojássárgáját A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

KARAMELLÁS MADÁRTEJ - Mirage Étterem, Hotel Délibáb, Hajdúszoboszló

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáteszünk négy deci tejet és négy deci tejszínt, 0,3kg cukrot... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

DIÓS TÚRÓS TORTÁCSKA LEVENDULÁS BARACKRAGUVAL - Kisvendéglő a Hargitához, Békéscsaba

A torta alapja a diós tonkababos piskóta. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába megy a porcukor, a vaníliás cukor, a reszelt tonkabab, a darált dió, a liszt és a sütőpor… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

MANDULÁS CANTUCCI - Trattoria Toscana, Budapest

Gyúrjuk össze a tojást, a cukrot, citromhéjat és a lisztet, majd sodorjunk belőle egy hurkát, melyre szép sorjában ráhelyezzük a hámozott... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

ALMÁS MORZSÁS TART - Kiosk, Budapest

A vajat felmelegítjük a,majd hozzáadjuk az almát és elkezdjük a párolási folyamatot... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

SZILVÁS RIBIZLIS CRUMBLE – Seasons Bistro, Budapest

Elsőként összerakjuk a tésztánkat: A lisztet, vajat, cukorból (0,1kg) és a diót keverőtálba tesszük, és az alapanyagokat a két kezünkkel morzsoljuk szét. Reszeljük hozzá a... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

SÜLT BANÁN - Taiwan Étterem, Budapest

A burgonyakeményítőhöz és a sütőporhoz adjunk annyit vizet, hogy masszás állagot kapjunk. Miután csomómentesre dolgoztuk... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

CSOKOLÁDÉ BOMBA GYÖMBÉRES MEGGYRAGUVAL - Oliva Étterem, Veszprém

A csokoládét a margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk habverővel összekeverjük. Hagyjuk kicsit hülni majd hozzákeverjük a porcukrot... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

GESZTENYÉS TÁNYÉRDESSZERT - Fülemüle Csárda, Villánykövesd

Forrás: Nagy Bence

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba mérjük és egyben összekeverjük alaposan, ezután egy kis méretű kivajazott... A folytatásért kattintson az étel nevére!