Tenger gyümölcsei ceviche - Nobu Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?Forrás: Origo

  • 60 gramm tintahal filé
  • 60 gramm lazac filé
  • 60 gramm sashimi minőségű Szt. Jakab kagyló
  • 110 gramm kígyóuborka
  • 20 gramm koriander
  • 30 gramm lilahagyma
  • 2 db citrom
  • 2 db lime
  • egész bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál aji amarillo paszta
  • csipet só
  • 1 kávéskanál japán szójaszósz

Hogyan kell elkészíteni?

Picit leforrázzuk a halat és jeges vízbe tesszük, majd leszűrjük. Az uborkát legyaluljuk, picit megsózzuk. Lilahagymát vékonyra szeleteljük, úgy, hogy a belső részét kivágjuk, majd megsózzuk. Lime levét egy tálba öntjük és hozzáadunk egy kávéskanálnyi aji amarillo szószt, sokat borsozzuk, reszelt gyömbért adunk hozzá és reszelt fokhagymát, valamint egy pár csepp szóját, ez lesz az öntetünk.

Tálalás:
Koriander leveleit letépkedjük egy tálba. Hagyma felét, uborka egyharmadát, az összes öntetet és a tenger gyümölcseit összekeverjük és koriander levéllel díszítjük.