Papírhüvelyben sült pisztráng gombákkal - Nobu Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: OrigoMi kell hozzá?

  • 2 db pisztráng filé, bőr nélkül
  • 110 gramm ördögszekér gomba
  • 50 gramm shiitake gomba
  • 50 gramm shimeji gomba
  • 30 ml szójaszósz
  • 30 ml főzősake
  • 1 csipet shichimi togarashi
  • 10 gramm vaj
  • 40 gramm borsóhajtás
  • kelbimbó

Hogyan kell elkészíteni?

Ördögszekér gombát felszeleteljük., a shiitake gomba törzsét eltávolítjuk. Sütőpapír közepére helyezzük az ördögszekér és a shimeji gombákat, valamint pár levél kelbimbót. Megszórjuk a shichimi togarashi-val, pár kocka vajat teszünk mellé, tetejére pedig a pisztrángot. Megborsozzuk és ráhelyezzük a borsóhajtást, valamint a shiitaket. Nagyon szorosan összehajtjuk a sütőpapírt. Egy nyílást hagyunk, ezen keresztül öntjük bele a saket és a szóját, majd lezárjuk. Erőteljes gőzben 10 percig sütjük majd 3 percig a sütőben, vagy 140°C-os sütőben negyed óráig.

Tálalás:
A csomagot egy tányérra helyezzük, levágjuk a tetejét és kinyitjuk.