Marhapofa sült paprikával és paprikakrémmel - Enoteca Corso, Pécs

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • zeller Forrás: Origo
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • répa
  • kakukkfű
  • étolaj
  • bors
  • vörösbor
  • hús alaplé
  • marhapofa


Hogyan kell elkészíteni?


Pucoljuk meg a zöldségeket, vágjuk fel a répát és a zellert. A marhapofát sózzuk- és borsozzuk meg, majd tegyük fel olajon pirulni. Miután kivettük az olajból,ugyanabban az edénybe tegyük bele a répát, hogy karamellizálódjon. Ezután a zellert, egy kis olajat, majd a hagymát és a fokhagymát. A paprikát tegyük főzőlapra, vagy esetleg sütőbe. Tegyük vissza a zöldségek mellé a húst, majd ízesítsük kakukkfűvel és vörösborral locsoljuk meg. Kb 2,5-3 dl hús alaplével öntsük fel, de az a lényeg, hogy a húst csak a feléig lepje el a lé. Fedjük le, majd kb 82 fokon készül el 8 óra hosszat. A paprika héját távolítsuk el, majd szeleteljük, és a felét tegyük egy tálba. A másik felét kevés sóval és borssazl ízesítsük, majd botmixerrel dolgozzuk össze. A pépet nyomjuk át egy szűrőn, majd melegítsük meg. Tegyünk hús alaplét egy serpenyőbe, majd tegyük bele a húst, aztán kivéve ebből, kanalazzunk rá zsírt, abból a léből, amiben a zöldségekkel együtt készült. Tálalásnál a sült paprikát és az újhagymát felvágjuk és a tányérra helyezzük.