Gyümölcs sabayon - Pavillion de Paris, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Madeleine tésztához:Forrás: Nagy Bence

  • tojás fehérje
  • mandulaliszt
  • vaj
  • cukor
  • méz
    Sabayonhoz:
  • 2 tojássárgája
  • kristálycukor
  • száraz fehérbor
  • körte
  • eper
  • vanília fagylalt
  • szilvapálinka

Hogyan kell elkészíteni?


A madeleine tésztát elkészítjük (összekeverjük a hozzávalókat), majd kivajazott formákba kanalazzuk, kb a mélyedés feléig. Lehet muffin formákban is sütni. 180 fokon 8 percig süssük. A két tojássárgáját egy edénybe tesszük, és 4 evőkanál cukorral kikeverjük. Öntsünk hozzá egy kevés pálinkát, majd adjunk hozzá 4 evőkanál bort, majd tegyük fel főni, és addig kevergessük a tűzön, míg palacsintatészta sűrűségű nem lesz. A sabayon mennyisége egy adagnak felel meg, tehát ha három fő részére kívánjuk elkészíteni, akkor mindenből háromszor annyi mennyiség kell. Tálalásnál állítsuk egy tányérra a vörösborospoharat, tegyünk bele egy gombóc vaníliafagyit, majd töltsük meg a sabayonnal. Ízlés szerint körte, eper és egyéb gyümölcs szeleteket tehetünk a pohár talpa köré. Két madeleinet is helyezzünk a tányérra, majd szitáljunk rá porcukrot.