Forró osztriga kelkáposztával és coppa szeletekkel - Pavillion de Paris, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • coppa húsForrás: Nagy Bence
  • szalonna
  • osztriga
  • sonkahagyma
  • zeller
  • répa
  • kelkáposzta
  • tejszín
  • fehérbor
  • vaj

Hogyan kell elkészíteni?


Vágjunk vékonyabb szeleteket a szalonnából, és kockázzuk fel, és egy fazékban pirítsuk meg. Kockázzuk fel a hagymát, répát, zellert, majd adjuk a szalonnához. Aprítsuk fel a kelkáposztát, dobjuk a szalonnás zöldségekhez és az egészhez adjunk fehérbort, és borsozzuk meg. Bontsuk ki az osztrigákat, majd tegyük serpenyőbe. Nem szabad sokáig főzni, csak felforraljuk, és rögtön levesszük a tűzről. Szűrjük le őket, majd hideg vízzel mossuk át. A levét adjuk a mártáshoz, azaz a zöldségekhez. Öntsük még tejszínt is hozzá. Mossuk meg az osztrigák héját, és tálalásnál a tányérra helyezzük. Hogy ne dőljön el, és ne csúszkáljon a tányéron, tehetünk alá főtt spenótot. A coppa húst felszeltük, és serpenyőben pirítsuk át. A héjakba töltsük bele a zöldségek egy részét, majd a fazék tartalmához adjunk egy evőkanál vajat. Miután elolvadt, kanalazzuk a már kiszedett zöldségre. A hús chipset, azaz a coppát helyezzük az osztriga tetejére, megkoronázva előételünket.