Filotésztában sült rák bébipenót salátával - Nobu Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: OrigoMi kell hozzá?

  • 6 db pucolt garnélarák
  • 120 gramm filotészta
  • Maldon tengeri só
  • 60 gramm bébi spenót
  • 1 db póréhagyma
  • 20 gramm reszelt parmezán
  • 3 gramm szárított vörös miso
  • 30 ml jó minőségű extra szűz olivaolaj
  • 10 ml szarvasgomba olaj (fehér)
  • 1 citrom leve

Hogyan kell elkészíteni?

Miso pasztát sütőpapírra kenjük, nyitott sütőajtó mellett kiszárítjuk és összetörjük. Póréhagymát hosszában kettévágjuk, kiterítjük és vékonyan felszeleteljük 140-160 °C-os olajban megsütjük. Garnélát a hasán beirdaljuk, megfordítjuk és megnyomkodjuk, majd egyenként felnyársaljuk. A tésztát rácsavarjuk a garnélákra. Forró olajban aranybarnára sütjük. A bébispenótot sült póréhagymával, parmezánnal, misoval összekeverjük és ráöntjük az öntetet, ami szarvasgomba olaj, citromlé és bors keveréke.

Tálalás:
Egy üvegtál közepére helyezzük a salátát, mellé helyezzük a tésztába bugyolált rákokat.