Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
Barna vaj: felolvasztjuk a vajat, majd vaníliát adunk hozzá, és addig főzzük, míg a vaj el nem éri a barna színt, azaz amíg a tejfehérje nem karamellizálódik.
Egy edénybe a száraz alapanyagokat tesszük, majd egy másikba a tojásfehérjét. Összedolgozzuk az olajosmag őrleményeket a búzaliszttel és a porcukorral, majd alaposan összekeverjük a barnavajjal. A tojásfehérjéket csipet sóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a barnavajas masszához. Ezután tortaformába öntjük, és 15 percig 175 fokon sütjük. Verjük fel a tejszínt (a robotgépen ajánlott a legalacsonyabb fokozatot használni), majd tegyük hűtőbe. A csokoládépasztillákat vízgőz felett olvasszuk fel. Vízben melegítsük fel a zselatinlapokat, majd amikor megduzzadt, vegyük ki és nyomkodjuk ki belőle a vizet. A tűzön melegítsünk barackpálinkát. és tegyük bele a zselatint. Keverőtálban és tojást feltörünk, hozzáadunk még egy tojássárgáját. Ha felforrt a zselatinos pálinka. levesszük a tűzről és a felvert tojásokhoz öntjük, majd a megolvasztott fehércsokit is. Ehhez a habtejszín egy részét hozzákeverjük, majd végül az egészet. A tésztalapra tehetünk gránátalmamagot, vagy ízlés szerinti nem túl lédús gyümölcsöt. Ezután rákanalazzuk a krémet, természetesen a torta köré gyűrűformát teszünk, hogy megtartsa a krémet. Hűtőben tároljuk. A szeleteket megszórjuk őrölt dióval, majd kókusz chipsszel díszítjük.