Zempléni bárányburger kemencében sült pitában és sült paprikával - Anyukám mondta, Encs

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • darált bárányhús
  • paprika
  • olivaolaj
  • labne - csöpögtetett joghurtForrás: Origo
  • fokhagyma
  • élesztő
  • fenyőmag
  • zatar
  • szumák
  • koriander

Bucihoz:

  • 1 kg liszt
  • 7 dl víz
  • 4 gr élesztő
  • cukor


Hogyan kell elkészíteni?


A joghurtot öntsük egy kendőbe /konyharuhába, és batyu-szerűen csomagoljuk be, és a mosogató felett lógassuk fel egy éjszakára, hogy a savó kicsöpögjön belőle. Három egész paprikát tegyünk egy serpenyőbe, sózzuk meg, és csurgassunk rá olivaolajat. 270 fokra tegyük be a sütőbe 20 percre, majd húzzuk le a héját. A darált húst keverjük be a fenyőmaggal, sóval, borssal, és a felaprított korianderrel. Adjunk hozzá egy evőkanál csöpögtetett joghurtot, és pihentessük. Tegyük egy tálba a lisztet, langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük ki a cukorral. Ezt adjuk hozzá a liszthez, majd a 7 dl vizet is, és sót. Gyúrjuk össze és magas hőfokon süssük meg. A koriandert fokhagymával keverjük a joghurthoz. A pihentetett darált húsból benedvesített kézzel csippentsünk le, és golyókat formázva töltsük az adagokat egy nagyobb pogácsa szaggatóba. Kevés olajban süssük 1 percig, majd 160 fokon tegyük be a sütőbe 4 percre. Miután mindent elkészítettünk, a félbevágott bucira helyezzük a húspogácsát, tegyük rá sült paprikát, a joghurtot, majd szórjuk meg fűszerekkel.