Cékla leves kacsamájjal, birsalmával - La Maréda Étterem, Győr

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 600 gramm céklaForrás: Origo
  • 50 gramm hagyma
  • 30 ml oliva olaj
  • 1200 ml csirke alaplé vagy húsleves
  • 300 gramm hízott kacsamáj
  • 20 gramm keményítő
  • 20 gramm gyömbé
  • Fél citrom leve
  • 400 gramm birs, és savanykás alma
  • 50 méz vagy cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • fél citrom és narancs héja pici kocákra vágva
  • 300 ml almalé

Hogyan kell elkészíteni?

A céklát megmossuk, héjában 1 óra alatt megsütjük.Ha kész, folpackba csavarjuk, 1 órát hagyjuk begőzölni. Hámozzuk, majd szeleteljük. Oliva olajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a céklát, felöntjük alaplével, és vizzel elkevert keményítővel sürítjük. Krémesre mixeljük, majd gyömbérrel, citromlével, és sóval ízesítjük. A birshez az almalevet a fűszerekkel felforraljuk, és héjával együtt a felére forraljuk. Szűrjük, ezután apró kockára vágott birssel, és almával újra felforraljuk, és végül kivesszük a léből. A kacsamáj szeleteket sózzuk, forró serpenyőben mindkét oldalról pirosra sütjük, de belül maradjon krémes.Tálalás a film szerint.