Passiós - csokis - Mák Bistro, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Piskóta:
•250 g marcipán
•3 db tojásForrás: Origo
•45 g étcsokoládé
•32 g liszt
•13 g kakaópor
•75 g vaj

Maracuja zselé:
•300 g gyümölcs lé/püré
•5 g lapzselatin

Csoki mousse:
•60 g cukor
•100 g víz
•120 g tojássárgája
•240 g tejcsokoládé
•300 g tejszínhab
•6 g lapzselatin

Hogyan kell elkészíteni?

A vajat a csokival vízgőz felett felolvasztjuk. A lisztet a kakaóporral elkeverjük. A marcipánt habverővel kihabosítjuk, a tojásokat egyenként hozzáadva. Ebbe keverjük bele az olvasztott csokis-vajat, majd a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon 8 percig sütjük.

A lapzselatint hideg (bő) vízbe áztatjuk 10 percre. A pürét felforraljuk és a kinyomkodott zselatint elkeverjük benne. Teflonos vagy folpackkal bélelt tepsibe öntjük és hűtőben vagy fagyasztóban kidermesztjük.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk 10 percre. A tejszínhabot hűtőbe tesszük. A tojássárgáját üstbe mérjük ki. A cukrot és vizet együtt mérjük ki egy kis lábasba és feltesszük forrni. Eközben a sárgáját habverővel elkezdjük kihabosítani. Mikor a cukorszirup besűrűsödött levesszük a tűzről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint így hozzácsurgatjuk a sárgájához folyamatos kevergetés mellett. Addig verjük míg kihűl és szép világossárga habot nem kapunk. A sárgás habot több részletben elkeverjük a csokoládéban majd a tejszínhabot is hozzáadjuk.

Egy tálcára sütőpapírt teszünk, erre rátesszük a piskótákat a krémnek a felét elkeverjük a tésztán. Majd a lehűtőt zselét ráhelyezzük. A hab másik felét ráöntjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap forró vizes késsel felvágjuk. Felvágás előtt kenhetünk a sütemény tetejére csokimázt.