Galamb vadrizses rizottóval, vargányahabbal és ecetes szilvabefőttel - Mandula Étterem, Villány

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

•4 db galamb
•0,2 kg rizottó rizs

Forrás: Origo
Forrás: Origo











Hogyan kell elkészíteni?

A vadrizst megfőzzük. A rizottót elkészítjük és röviddel tálalás előtt hozzákeverjük a vadrizst.Vargánya habot készítünk vajon pirítjuk a vöröshagymát , beletesszük a fokhagymát a kakukkfüvet és a gombát, ráöntjük a tejszínt és az alaplevet, sózzuk , borsozzuk. Zsírpapírfedő alatt megfőzzük, a kakukkfű szárakat eltávolítjuk és turmixoljuk. Tálalás előtt habverővel felhabosítjuk.Galambokat megfelezzük és a mell csontot illetve a farcsontot kivágjuk, a szárnyak végét eltávolítjuk. Sózzuk borsozzuk , majd forró olajban először a bőrös felét majd a másikat megsütjük a bőrös felére visszafordítjuk kakukkfüvet és fokhagymát dobunk rá és a sütőben 180 C fokon 3-4 percig sütjük.