Creme Brulle trió - Mandula Étterem, Villány

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá? Forrás: Origo

•0,5 kg tej
•0,5 kg tejszín 35 %
•0,12 kg kristálycukor
•7 db tojássárgája
•0,05 kg étcsokoládé
•0,05 kg kávéredukció (kb.0,5 liter kávé 0,04 kg cukorral visszaredukálva)
•0,05 kg mandula püré (készen kapható

Hogyan kell elkészíteni?

Tej és a tejszín keverékét 80 C ra melegítjük, a cukrot elkeverjük a tojássárgájával és a forró keveréket folyamatos keverés mellett ráöntjük . Amíg meleg három részre osztva külön-külön az ízesítőanyagokat is hozzákeverjük. Tálkákba töltjük és egy mély edénybe vízbe állítjuk . Frissentartó fóliával lefedve 110-120 C -on 40-50 percig készítjük. Ha mozgatásra nem folyik akkor kész. Hűtőben néhány óra alatt kihűtjük és barnacukrot karamelizálunk a tetejére.