Valószínűleg szándékosan ölt fagyállóval, rendőrség nyomoz a kegyetlen macskagyilkos után

Vágólapra másolva!
Emma Guy kétségbeesetten nézte végig négyéves macskája, Marbles szenvedését a halálosan mérgező anyag bevétele után. A kandúr félig megbénult, és zöldes gyomorsavat hányt, végül veseelégtelenség következtében elpusztult.
Vágólapra másolva!

A boncolás alapján kiderült, a macska etilén-glikol mérgezésben halt meg - ez a vegyi anyag a fagyállóban található. Állatjóléti biztosok már keresik a tettest, és úgy vélik, egy korábbi, a területükhöz tartozó másik macska haláláért is ez lehetett a felelős - olvasható az swns.com oldalon.


"Mindaddig, amíg meg nem találjuk meg a mérget, nem zárhatjuk ki annak lehetőségét, hogy ez szándékos kísérlet volt egy állat bántalmazására" - nyilatkozta az eset kapcsán Jo Daniel felügyelő. Az év elején egy kilenc hónapos kandúr pusztult el fagyálló mérgezéssel összhangba állítható veseelégtelenségben. 2008-ban, a megyében több mint 18 macska pusztult el fagyásgátló fogyasztása miatt.


Bárki, aki bűnösnek található állatnak okozott szükségtelen szenvedés vádjával, legfeljebb hat hónapos börtönbüntetésre és 20.000 font kiszabott bírságra számíthat az brit állatvédelmi törvény alapján.