78 éves Anglia legidősebb vizimentője

Vágólapra másolva!
A 78 éves nyugdíjas, bár magát nem tartja öregnek, megtiszteltetésnek veszi, hogy megkapta az Anglia legöregebb vizimentője címet.
Vágólapra másolva!

Harry Williams, a 78 éves nagypapa kapta Anglia legöregebb vizimentője címet. A cím boldog tulajdonosa pályafutása során több mint 100 embert mentett ki medencékből és különböző vizekből. Harry Williams ugyan már nyugdíjba vonult és nem dolgozik vizimentőként, de továbbra is tanítja a fiatalokat a Greenfields-i New Parks Leisure Központban. "Nem tudom elképzelni, hogy valaha eljöjjön az az idő, amikor végleg feladom az életmentést". Számára a munkája nem csak hivatást jelent, hanem hobbit is. "Már két agyvérzésem volt, engem a vizimentés tart fiatalon".

Cserkész is volt

Harry tinédzserként, a cserkészeknél tanult először elsősegélynyújtást. Később a Royal Marines-ben szolgált önkéntes életmentőként, majd 28 évesen megkapta az első hivatalos megbízását. Később a vizimentés mellett a fogyatékkal élők gondozójaként dolgozott." Egy tökéletes világban az ember normális reakciója az lenne, hogy megpróbál minden áron fennmaradni a vízen, de ha valaki segítségre szorul muszáj lemerülni"- mondta Harry.

Feleségét is megmentette

A veterán életmentőnek sokan köszönhetik az életüket, volt, hogy még a nyaralása alatt is "dolgozott". Amerikában egy fiatal fiú után ugrott a vízbe, akit majdnem elsodort az ár. Sőt a saját felesége életét is megmentette, amikor Audrey az otthonukban lezuhant a lépcsőről és súlyos koponya és gerincsérüléseket szenvedett. " Örülök, hogy ezt a hivatást választottam, így megmenthettem a számomra legfontosabb személyt is a világon."

Tara Dillon, a brit Institute for Quality of Life ügyvezető igazgatója szerint valóban dicséretes Harry élethosszig tartó elkötelezettsége az életmentés iránt.