Újra dolgoznak a szexuálisan zaklató ápolók

Vágólapra másolva!
Újra alkalmazásban van az a három férfi a pszichiátriai intézetnél, akik szellemileg sérült emberek ellen elkövetett bűncselekmények miatt kerültek az ügyészség elé.
Vágólapra másolva!

Az intézmény vezetője nem tett lépéseket az ügyben, hiába készültek jegyzőkönyvek a verésekről és homoszexuális erőszakokról a kiskunhalasi intézetben - olvasható a Magyar Nemzet mai számában. Miközben az intézet azzal vádolja az ügyészséget, hogy a terhelő tanúvallomásokat édességgel és cigarettával csalta ki betegeiből, újra az intézmény falai közt tevékenykedik az a három férfi, aki a feljelentésben érintett.



Még januárban indult nyomozás két ápolónő feljelentése a kiskunhalasi pszichiátrián. Állításuk szerint több ápoló is rendszeresen veri az ott kezelteket, valamint különböző szexuális műsorok előadására veszik rá őket. Ennek következtében két ápolót őrizetbe is vettek még áprilisban. Az egyik férfi ellen gondozás alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak miatt indítottak nyomozást. A másik férfi ellen pedig különös kegyetlenséggel elkövetett könnyű testi sértés a gyanú, amit a férfi akarat nyilvánításra képtelen személy ellen követett el a vád szerint.