Játékokat és könyveket kapnak kórházak a Gyógyvarázs program keretében

Vágólapra másolva!
A K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program és médiapartnere, a Neo FM 2010. júniusában ismét közös gyermekkönyv és játékgyűjtési akcióba fogott, amely során 2199 használaton kívüli, de még jó állapotú könyv és játék gyűlt össze, melyeket a K&H és a Neo FM tíz kórházba juttatja el. Budapesten a Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza és Észak-budai Egyesített Kórházainak kis betegei részesülnek a játékokból, olvasnivalókból.
Vágólapra másolva!

A K&H gyógyvarázs program és a Neo FM idén nyáron ismét egy közös gyermekkönyv- és játékgyűjtési akcióba kezdett. Az összefogás célja a kisbetegek kórházban eltöltött napjainak kellemesebbé tétele, és emellett az orvosok munkájának megkönnyítése, hiszen egy-egy vizsgálat alkalmával ezekkel a játékokkal sikerül lekötni a gyermekek figyelmét. A 2009-es gyűjtéshez képest kétszer annyi, 2199 meglepetés gyűlt össze a látogatóknak köszönhetően. A program idén tíz kórháznak juttatja el a könyveket és játékokat.

Forrás: [origo]


"A K&H gyógyvarázs program az elmúlt 7 év során igyekezett nemcsak a gyermekek testi, hanem a lelki gyógyulásához is hozzájárulni. A K&H így kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek. Tudjuk, hogy a teljes életnek része a lelki egészség is. A gyógyszerek és terápiák mellett a játék és az olvasás gyógyítóan hat, hiszen a lélek töltekezése közben a test is hamarabb gyógyul. A Neo FM-mel közös akciónk során 2199 játék és mesekönyv gyűlt össze, így elmondhatjuk, hogy az idei évben is sikeres volt a gyűjtés. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a gyűjtés sikerességéhez és remélem, hogy itt Budapesten is sok örömöt adnak majd a gyerekeknek a játékok! - mondta Kónya Andrea, a K&H Csoport Intézményi PR referense.


"Nagyon örültünk a felajánlásnak, mert az intézet költségvetéséből nem tudunk ilyen eszközöket vásárolni. Hála a különböző magánemberek és cégek kezdeményezéseinek minden szobába jut egy játék vagy mesekönyv. Egy-egy gyógyult kisgyermek távozásakor természetesen nem vesszük ki a kezéből kedvenc játékát, könyvét, hazaviheti magával. Így azonban a pótlás folyamatosan szükséges." - mondta Dr. Gombos Katalin, a Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza és Észak-budai Egyesített Kórházai Szemészeti osztály osztályvezető főorvosa.


A K&H gyógyvarázs program idén harmadik alkalommal szervezett gyermekkönyv- és játékgyűjtési akciót. 2008-ban a K&H Csoport dolgozói gyűjtötték össze a már nem használt, de jó állapotban lévő könyveket és játékokat. Akkor nyolc kórház gyermekosztályai részesültek az adományokból. Tavaly nyáron szintén rádiós médiapartnerével fogott össze a program az Egészségliget rendezvényen, majd az itt összegyűlt játékokat és könyveket az ország tizenöt gyermekosztályára juttatták el. Ugyanebben az évben még 4 fiókban tartottak gyűjtést, melynek eredményeként 4 kórház kapott a játékokból. Idén, a K&H gyógyvarázs programhoz csatlakozva, az Újpesti Football Club játékosai is buzdították a szurkolókat, hogy minél több játékot és könyvet hozzanak otthonról a Madarász utcai kórház javára.