Vágólapra másolva!
A Máltai Szeretetszolgálat és a Vanish együttműködésének köszönhetően vidám mesefigurák borítják a budapesti gyerekkórház új laboratóriumában a várók és a vizsgálóhelyiségek falait.
Vágólapra másolva!

A Fessen mosolyt az arcokra! elnevezésű program elsődleges feladata a kórházi falak színesítése, mesefigurákkal, kedves rajzokkal való díszítése, így a gyerekek is szívesebben várakoznak, sőt, játszanak az intézményekben.


Az immár országszerte működő program 10 éve indult néhány édesanya kezdeményezésére. Július 8-án a Heim Pál Gyermekkórház új laborja kapott színes falakat: a falfelületeket a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a kórházi dolgozókkal együtt választották ki, közösen történt a figurák méretének, elhelyezkedésének meghatározása, illeszkedve az intézmény és a gyermekek igényeihez.


Forrás: [origo]



2009-ben ünnepelte a Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórháza fennállásának 100. évfordulóját. Az "A" épületet, amelyben a Központi Laboratórium is működik, 1979-ben adták át. Az épületben jó néhány felújítás, rekonstrukció történt az elmúlt 30 év alatt, azonban a laboratóriumi tevékenységet egészen napjainkig változatlan körülmények között végezték. Az elmúlt három évtized alatt jelentősen megváltozott a laboratóriumi vizsgálatok elvégzésének módja, és a kérhető vizsgálatok száma. A laboratórium rekonstrukciójának munkálatai 2009 áprilisában kezdődtek, 2010. március elsején indult el a kivitelezés.


"A járóbeteg rendelésen megjelenő évi közel 50.000 gyermeken kívül ellátjuk az 500 ágyas kórház fekvőbeteg vizsgálatait; 2009-ben összesen 625 776 labortesztet végeztünk el. Az átépítés eredményeképpen új, megváltozott külsővel várjuk kis betegeinket" - mondta Buncsik Ildikó, a Heim Pál Gyermekkórház kommunikációs és PR vezetője.


Jakus Edina, a Mesefal program vezetője elmondta: "A gyerekek szívesebben jönnek a vizsgálatokra, ha barátságos mesefigurák fogadják őket a kórházakban. Őszintén reméljük, hogy még nagyon sok évig folytathatjuk a programot olyan támogatók segítségével, mint a Vanish."


Forrás: [origo]