Már 6 millió forint összegyűlt a TEGY programban

Vágólapra másolva!
Eddig több mint 6 millió forint gyűlt össze a daganatos beteg gyerekeket segítő Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) programban. A kezdeményezés idén Bakonybélben támogatja egy Oktatási centrum felépítését.
Vágólapra másolva!

A július 5. és augusztus 15. között értékesített Könnyű és Finom termékek árából a Danone Kft. 1 forintot ajánl fel a bakonybéli Oktatási Centrumot építtető Leukémiás és Daganatos Gyerekekért Országos Szövetség számára. Eddig 6 millió 53 ezer 539 forint gyűlt össze.


Az új létesítményben a beteg gyermekek és szüleik találkozhatnak sorstársaikkal, képzett pszichológusok és terapeuták segítségével dolgozhatják fel a daganatos betegségek okozta lelki traumát. A szakemberek segítenek abban is, hogy a Magyarországon daganatos betegségekkel kezelt vagy utókezelt mintegy 2 ezer gyermek ismét beilleszkedjen egészséges társai közé. A dietetikusok a szülőknek tanácsokat nyújtanak a gyerekek otthoni étrendjének összeállításához.


Az Oktatási Centrum várhatóan 2 éven belül készül el mintegy 150-200 millió forintos ráfordítással. A központ egy turnusban 25-30 daganatos beteg kisgyermek és családja számára nyújt majd lelki gondozást és terápiát, mindemellett pedig egységes szakmai irányelvek és protokollok szerinti gyermekonkológus szakember, terapeuta valamint nővérképzést is folytat. Az Országos Szövetség a Leukémiás és Daganatos Gyermekekért a telket már megvásárolta, az építkezés várhatóan két hónapon belül indul.