A három leggyakoribb munkahelyi stresszforrás

Vágólapra másolva!
A legújabb felmérések szerint az egészségügyi kiadások, a munkahelyi biztonsági körülmények, és a munkatársak hiányzásai számítanak a három legfőbb munkahelyi stresszforrásnak.
Vágólapra másolva!

"A munkáltatók egyre inkább felismerik, hogy közvetlen segítséget kell nyújtaniuk a munkahelyi stressz csökkentésében a túlterhelt dolgozóknak - nyilatkozta Barry Hall, a Buck Consultant nevű tanácsadó cég igazgatója - Azok, akik nem törődnek a munkahelyi feszültséggel, előbb utóbb dolgozóik teljesítményén is érezhetik annak káros hatásait."


A munkahelyi stressz többek között kóros elhízást és depressziót is okozhat. A leggyakoribb munkahelyi stresszkezelő módszer a dolgozó segítő program, amit a problémás cégek 78 százalékánál alkalmaznak sikeresen. Segíthet még a rugalmas munkabeosztás is, ezt a cégek 63 százalékánál alkalmazzák.


A fent említetteken kívül további népszerű intervenciós programok: munka/magánélet egyensúly program, vezető tréning, egészséges életmód tanfolyam, stresszkezelési és relaxációs tréning.