Kaposvár referencia életmód-változtató programot indít

Vágólapra másolva!
Az életmód megváltoztatásához, a betegségek megelőzéséhez, az egészségügyi problémákat okozó túlsúly csökkentésére ajánl segítséget Heintz Tamás, Kaposvár fideszes országgyűlési képviselője, aki orvosként szeretné elérni, hogy az országban egyedülálló összefogással és szakmai háttérrel induló program példaként szolgáljon más települések számára, politikusként pedig azt reméli, hogy a kezdeményezés a kormány egészségügyi programjába is bekerül.
Vágólapra másolva!

A "Válts életmódot! Életet mentesz" szlogennel meghirdetett kampány az egészségmegőrzés fontosságáról szól - hangsúlyozta Heintz a programot bemutató sajtótájékoztatón, amelyen a Kaposi Mór Oktató Kórház képviselői, a kaposvári családorvosok csoportvezetője, a város sportigazgatója, valamint civil szervezetek vezetői is részt vettek a kezdeményezés támogatóiként.


Az életmódjukon változtatni kívánó érdeklődők egy állapotfelmérő orvosi vizsgálatot követően csatlakozhatnak a programhoz, majd havonta rendszeres ellenőrzésen vesznek részt, ahol részletes, személyre szabott tanácsokat kapnak ahhoz, milyen életvitel mellett őrizhetik meg, illetve nyerhetik vissza az egészségüket.


A politikus szerint 50-100 résztvevő már megfelelő létszám ahhoz, hogy a javasolt életmódváltással elért eredményeket feldolgozva kimutatható változásokról adjanak számot, s ennek alapján ajánlást tegyenek arra, hogy a programot építsék be a kormány egészségügyi programjába.


A Kaposi Mór Oktató Kórház vállalata, hogy a szakmai együttműködés részeként egy évig nyomon követik, milyen változást hoz a program a résztvevők életvitelében, egészségi állapotában.


Két civil szervezet, a kaposvári Meteor természetjáró egyesület és a Vadvirág Alapítvány szervezett programjaival járul hozzá a tervek szerint országosan is mintaként szolgáló kezdeményezés sikeréhez.


Az érdeklődőket először vasárnap 14 órától Kaposvár főterén a K&H Olimpiai Futáson, a "Doki segít" pavilonban várják. Később munkahelyeken, nagyobb rendezvényeken ajánlják fel a csatlakozás lehetőségét a programhoz.