Bűvészmutatványok segítik a gyerekek gyógyulását a K&H Gyógyvarázs program keretében

Vágólapra másolva!
A K&H Csoport gyermek-egészségügyet támogató programja idén nyáron 15 városban bűvészmutatvánnyal látogat el a kórházakban fekvő kis betegekhez. A program az elmúlt évek során összesen 88 helyszínen több mint 3000 gyermeknek nyújtott varázslatos élményt a kórház falai között.
Vágólapra másolva!

A K&H Csoport Gyógyvarázs programja már évek óta nagy összegű támogatást nyújt magyarországi kórházak gyermekosztályainak és a gyermekmentő szolgálatoknak. A bruttó 25 millió forintos keretösszeget minden évben pályázat keretében ítélik oda. A K&H Gyógyvarázs azokra az intézményekre is gondol, amelyek nem nyertek az adott évben. Idén nyáron 15 kórház gyerekosztályára jutott el a program keretében Barlai Tamás, Európa-díjas bűvész, aki mutatványival és trükkjeivel szórakoztatta azokat a kis betegeket, akik a szünidőt a kórház falai között kénytelenek eltölteni.


Júniusban Komáromban, Mosonmagyaróváron, Budapesten, Debrecenben, Gyöngyösön, Kisvárdán Mezőtúron, Makón, Kecskeméten és Törökbálinton csalt mosolyt a beteg gyerekek arcára a mesejáték. A mosoly és a jókedv pedig köztudottan segíti a mielőbbi felépülést, gyógyulást. Az RTL Klub két sztárja is részt vett az átadásokon, Budapesten és Debrecenben Vásáry André, Mezőtúron Veres Robi.


Forrás: [origo]
A K&H Gyógyvarázs program keretében Vásáry andré és Barlai Tamás, Európa-díjas bűvész szórakoztatta a beteg gyerekeket

A mesejáték-sorozat azonban nem áll meg, 2010 júliusában még Szigetváron, Siófokon, Sátoraljaújhelyen, Nagykanizsán és Kaposváron élvezhetik a gyerekek a varázslatos előadást. "A bűvészmutatványok és trükkök olyan élményt adnak, amelyek amellett, hogy feledtetik a kórházban töltött nehéz időszakot, feltöltik a kis betegeket a következő megpróbáltatásokra is. A felhőtlen szórakozásnak és kikapcsolódásnak köszönhetően a lélek is hamarabb gyógyul, és ez által a testi felépülés is felgyorsulhat, így hamarabb térhetnek vissza a szerető családi fészekbe." - osztotta meg tapasztalatait Barlai Tamás, Európa-díjas bűvész.


"A K&H Csoport gyermek-egészségügyi programját 7 évvel ezelőtt azért indítottuk el, hogy az egészségügyben dolgozóknak segítséget nyújtsunk és olyan műszerekhez és eszközökhöz juttassuk őket, melyekkel gyorsan és kevesebb fájdalommal tudják gyógyítani a kis betegeket. A pályázat mellett a program fontos eleme a mesejáték sorozat, amelyet a kezdetek óta minden nyáron megszervezünk, mert tudjuk, hogy a gyerekeknek nemcsak fizikai, hanem lelki gyógyulásra is szükségük van. A K&H így kíván tenni azért, hogy a kis betegek mihamarabb meggyógyuljanak, visszatérhessenek családjukhoz és újra teljes életet élhessenek." - mondta Majorosi Attila, a K&H Bank fiókigazgatója.