Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyógyító figyelem (X)

Vágólapra másolva!
Soha nem érintett annyi embert az aranyér betegség, mint mostanság. Generációkkal korábban a hajlam, a szülés, a megerőltető fizikai munka; újabban a túlsúly, a helytelen táplálkozási szokások és a mozgásszegény életmód a fő ok. 
Vágólapra másolva!

Minden harmadik felnőtt tapasztalhatta már, mivel jár. Létezik külső és belső aranyér, attól függően, hogy a végbél záróizmától merre helyezkedik el a duzzanat, ami az aranyeres párnákban található visszér-fonatok kóros kitágulásától, a kötőszövet megnyúlásától jön létre.

A viszketés, vérzés, a székelési problémák és fájdalom megnehezíti a szokásos életvitelt, ezért a kezelést érdemes mielőbb megkezdeni. Jó esetben nincs szükség kellemetlen vizsgálatokra, erős gyógyszerekre, időt rabló sorban állásra, de rengeteget használ, ha megtanulunk egy kicsit jobban odafigyelni magunkra, testünk jelzéseire. A záróizomzat tréningjével, dinamikus testmozgással, az alkohol és a csípős ételek elhagyásával, folyadékban és rostban gazdag diétával legtöbbször elkerülhető a sebészi beavatkozás. Elengedhetetlen székelést követő lemosás. Gyógynövényes (kamillás, zsályás) ülőfürdőkkel is enyhíthetjük a panaszokat. Van, akinek terhesség alatt alakul ki a betegsége, de a szülést követően is jelentkezhetnek tünetek. Ez a civilizációs betegség 40 éves kor felett nemre való tekintet nélkül egyre gyakoribb.

Az aranyeres csomó önmagában anatómiai rendellenesség, betegséggé akkor válik, ha begyullad vagy vérezni kezd. A már kialakult tüneteket hatékonyan kezelhetjük Reparon® végbélkúppal és kenőccsel. Az EGIS által gyártott, patikákban recept nélkül kapható készítményeinek hatóanyaga a bőrön és a nyálkahártyán felszívódva természetes immunválaszt vált ki és csillapítja a gyulladást. A kombinált - kenőcs és kúp együttesen alkalmazott - kezelés eredményeként meggátolhatjuk a szövődmények kialakulását. A Reparon® más gyógyszerek egyidejű alkalmazását nem befolyásolja, ráadásul terhesség és szoptatás idején is alkalmazható.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!



Vény nélkül kapható gyógyszer, hatóanyaga: elölt E.Coli

További információk itt!
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről