Egynapos sebészet már Móron is

Vágólapra másolva!
Európai uniós támogatással, egynapos sebészetet alakítanak ki a Móri Városi Kórházban; évente háromezer műtétet végeznek majd; a keddi műszaki átadáson részt vett az egészségügyi miniszter is.
Vágólapra másolva!

A móri kistérség évi mintegy 110-120 ezer járó betegét ellátó városi kórház mintegy 691 millió forint európai uniós támogatást nyert az egynapos sebészet létrehozására - mondta el Székely Tamás.

S mivel az önkormányzat a 10 százalékos önrész biztosítása mellett a kórházi járóbeteg-szakrendelő felújítását is finanszírozza, mintegy 1 milliárd forint értékű egészségügyi beruházással gyarapodik a város és a kistérség - tette hozzá a miniszter.

Mint mondta, az egynapos sebészetek nagy előnye, hogy költséghatékonyan működtethetők, s a betegek pedig megszokott környezetükben, otthonukban lábadozhatnak.

Balika Zoltán főigazgató közölte: Mór egynapos sebészetén sebészeti, érsebészeti, plasztikai sebészeti, szemészeti, térdsebészeti és nőgyógyászati beavatkozásokat végeznek majd. A betegeket a szükséges engedélyek megszerzését követően, várhatóan május végétől fogadják majd.
A teljes projekt - beleértve a pénzügyi elszámolást is - az év végére fejeződik be, de a hátralevő építési, kivitelezési munkákkal augusztus végére végeznek.