Kiderült, hogy az anyáknak a részmunkaidő a legjobb megoldás

Vágólapra másolva!
Egy szerdán közzétett ausztrál tanulmány eredménye szerint a részmunkaidőben dolgozó anyák gyerekei egészségesebbek, mint a teljes állásban tevékenykedő anyáké, illetve azoké, akik egyáltalán nincsenek állásban. 
Vágólapra másolva!

A részmunkaidős anyukák gyerekei hetente körülbelül egy órával tévéztek kevesebbet és az életmódjuk is egészségesebb volt, mint a vizsgálatban szereplő társaiké - közölte Jan Nicholson, a melbourne-i Murdoch Childrens Research Institute munkatársa.

A tanulmányban úgy találták, hogy a részmunkaidőben dolgozó anyák gyerekeinek testsúlya megfelelőbb volt, kevesebbet televízióztak és nassoltak, ugyanakkor fizikailag aktívabbak voltak, mint azok a kortársak, akiknek az anyja teljes munkaidőben dolgozott vagy éppen főállású anya volt.

A Journal of Social Science and Medicine című szakfolyóiratban közzétett felmérésbe mintegy 2500 négy-öt, majd két év elteltével hat-hét éves gyereket vontak be a kutatók. Mint Nicholson elmondta, arra kerestek választ, hogy a nyugati világban tapasztalt "elhízási járvány" összefüggésben van-e az anyák nagyobb arányú munkaerőpiaci részvételével.

Az ausztrál állami egyetem és a University of New England munkatársai által lefolytatott vizsgálatból úgy tűnik, a részmunkaidőben dolgozó anyák képesek leginkább megtalálni az egyensúlyt munkájuk és családjuk között.