Csökkentik a gyártók élelmiszereik sótartalmát

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok legnagyobb élelmiszergyártó vállalata, a Kraft Foods átlagosan 10 százalékkal csökkenti Észak-Amerikában forgalmazott termékei sótartalmát a következő két évben.
Vágólapra másolva!

A szerdai bejelentés szerint az egészségtudatos fogyasztóknak kedvező változtatás több mint 1000 terméket érint.


A Kraft Foods a többi élelmiszergyártóhoz hasonlóan az elmúlt években már csökkentette termékei nátriumtartalmát. Egészségügyi szakértők egyetértenek abban, hogy az amerikaiak túl sok sót (főként nátrium-kloridot) esznek, melynek túlnyomó része a feldolgozott élelmiszerekből származik.


A sok só fogyasztása hozzájárul a magas vérnyomás kialakulásához, szélütéshez, vesebetegségekhez, valamint szívproblémákhoz vezethet.