Így élnek az igazi farkasemberek - videó!

Vágólapra másolva!
Több,  mint kellemetlen a látvány - aligha találunk rá megfelelő jelzőt, hiszen a farkasember szindrómában szenvedők arca egyszerre ijesztő, bizarr, elképesztő. S mindehhez, olvasmány vagy filmélményekhez kapcsolódó, babonás érzések is társulhatnak.
Vágólapra másolva!

A látványon kívül nem okoz gondolt a betegség

Ám szerencsére, csak a szemlélő számára ennyire nagy a baj, a betegség ugyanis a kellemetlen és test szerte dúsan burjánzó szőrzeten kívül más fizikai tünettel nem jár együtt, valamint a szőrnövekedés (ahogy más esetben sem) nem okoz fájdalmat viselőjének. A "farkasemberek" pedig félelmetes külsejük ellenére tökéletesen ártalmatlanok, s eszük ágában sincs a körülöttük élő emberekre támadni.

Nők is érintettek

A hypertrichosist egy genetikai elváltozás okozza, és ha egy családban felüti a fejét, nem kíméli a nőket sem. A familiárisan létrejövő elváltozásban azonban a legijesztőbb, hogy egy érzelmileg és pszichésen roppant érzékeny és sebezhető életkorban, serdülőkorban jelentkezik, így ennek elfogadása hatalmas nehézséget jelenthet a farkasember szindrómában szenvedőknek. A betegség megjelenése nagyon ritka, az egész világon 100 alá tehető azoknak a száma, akik "regisztráltan" farkasember szindrómával küzdenek.

Megoldás: szőrtelenítés

A szőrtelenítésre ma már számtalan megoldás kínálkozik, és aki úgy érzi, életében gyökeres fordulatot jelenthet a szőrtől való megszabadulás, és erre bőrtípusa alkalmas, akár tartós módszert - például a lézeres szőrtelenítést - is választhatja.

Aki megoldásként a borotvát választja, annak számítania kell arra, hogy kétnaponta frissítenie kell a megjelenését, a szőrnövekedés ugyanis megállíthatatlan marad. Szerencsére a közhiedelemmel ellentétben a szőrzet nem erősödik meg a rendszeres borotválkozás miatt, így akár otthon is lehet gondoskodni a megfelelő megjelenésről.

Hátrányos megkülönböztetés

Az ijesztő látvány miatt nehezebben jut munkalehetőséghez a beteg, illetve a pár vagy társas kapcsolatainak alakulásában is óriási korlátot jelenthet a teljes arcot (beleértve a szem környékét, az orrot és a pofacsontokat is), a mellkast, a hátat, és a végtagokat is beborító szőr. A megoldást a szőr részleges vagy teljes eltávolítása jelentheti, kivéve akkor, ha a meghökkentő látvány eszköze a munkának. Ilyen lehet a médiában vagy egy cirkuszban való megjelenés, egyéb esetben azonban komoly gondot jelenthet a mindennapi életben, hiszen a látvány a mai napig megjegyzéseket vált ki az emberekből.

AZ IGAZI FARKASEMBER: SZOMBATON ÉS VASÁRNAP A LIFENETWORK MŰSORÁN!


Ha szeretnél többet tudni a farkasemberekről, akkor nézd meg dokumentumfilmünket szombaton 18 órakor vagy vasárnap este 10-kor a LifeNetwork műsorán!



Magyarországon nem élt még farkasember





Korábbi hihetetlen betegségek:

Tourette-szindróma, avagy a káromkodás rabságában - Videó!
Cotard-szindróma: Emberek, akik azt hiszik, hogy már nem élnek
Stendhal-szindróma - Emberek, akik műalkotás hatására önkívületi állapotba kerülnek