50 egyszerű, de orvosilag igazolt tipp a fogyáshoz, II. rész

Vágólapra másolva!
Hüvelykujjszabály, hogy aki fogyni szeretne, egyen kevesebbet és mozogjon többet. Az alábbiakban 50 olyan apró, az étrendünkbe, életmódunkba könnyen beilleszthető tippet sorolunk fel, amelyek hozzájárulnak a felesleges kilók tartós eltűnéséhez.
Vágólapra másolva!

Az első 25 tippünk >>


Kerüld el!


26. Mondj le az energiaitalokról, mivel túl gyorsan adják le az energiát és hizlalnak is.


27. Kerüld a feldolgozott élelmiszereket, mert tele vannak egészségtelen transzzsírokkal és mesterséges édesítőkkel.


28. Tehéntejből készült sajt helyett válassz kecskesajtot, amely 40 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz.


Tippek túlevés ellen


29. Fogyassz rostos gyümölcsleveket, így hamarabb eltelsz.


30. Étkezés előtt negyedórával egyél meg egy almát, így akár 187 kalóriával kevesebbet veszel magadhoz.


31. Válasszunk olyan kenyeret, amelynek magas a rosttartalma, így hosszabb ideig garantálja a teltségérzetet.


32. Szedjünk naponta borágóolaj-kapszulát, amely egy vizsgálat szerint az emberek 80 százalékánál segít megtartani az elért súlyt.


33. A kék kukoricából készült tortillachips zsírtartalma fele a hagyományos chipsének, és a vércukorszintet is egyenletesebben emeli. Ezzel az inzulinszint sem változik számottevően, és elkerülhető a hízás is.


34. A túlevés leggyakoribb oka a munkahelyi stressz. Ha stresszes helyzetben két percen át légző gyakorlatokat végzel, elnyomhatod éhségrohamod.


35. Ne tévézz evés közben, mivel a televízió elvonja a figyelmet és észre sem veszed, mikor laktál jól. Már ez az egyszerű tanács akár évi 3,5 kilós fogyást eredményezhet.


36. Átlagosan 250 kalóriával kevesebbet fogyasztasz el, ha nem az íróasztalodnál ebédelsz.


37. Ne menet közben egyél, így szintén akár egyharmadnyival kevesebb kalóriát is fogyasztasz el egy nap.

Forrás: iStockphoto.com
Forrás: iStockphoto.com

Csapd be az agyadat!


38. Akár 20 százalékkal is csökkenthetjük kalória-bevitelünket, ha felszeleteljük az ételt, mivel így többnek látszik és kevesebbet veszünk belőle.


39. Ha paradicsomot is teszünk a szendvicsünkbe, tovább elkerülhetjük az éhségérzetet, így kisebb a valószínűsége, hogy az első velünk szembe jövő desszertre vetjük magunkat. A paradicsom gátolja a ghrelin hormon képződését, amely az éhségrohamokért felelős.


40. Evés után negyed órán át rágjunk cukormentes rágógumit, ugyanezt ismételjük meg két óra múlva, hogy elkerüljük a desszert utáni vágyat.


41. Étkezz társaságban, mivel egyes vizsgálatok szerint az elfogyasztott étel mennyiségét akaratlanul is a többiekéhez igazítjuk.


42. Evés közben hallgass klasszikus zenét. A kutatások szerint így kevesebbet eszünk, mert tovább és lassabban rágjuk meg az ételt, így a jóllakottság érzés kevesebb étel után jön el.


Mozgástippek


43. Ha reggel edzel, gyorsabban égethetsz zsírt, a különbség akár egy kiló is lehet, mivel ilyenkor a szervezet kénytelen a zsírraktárokból fedezni energiaigényét.


44. Edzőtermi zsírégetésre a leghatékonyabb a futópad.


45. Edzz társaságban, így akár harmadával is többet fogyhatsz, mintha egyedül járnál edzőterembe. Társas támogatással motiváltabbak is vagyunk.


46. Edzz tempós zenére, így több kalóriát égetsz oly módon, hogy nem érzed fáradtabbnak magad.


47. Edzés után ne álljunk le rögtön, hanem sétáljunk egy kicsit, hogy zsírbontó enzimjeink tovább működhessenek.


Alternatív módszerek


48. Szexelj többet, mert egy húsz perces aktus során akár 150 kalóriát is elégethetsz. Emellett a fokozódó hormontermelés serkenti az anyagcserét és az izomnövekedést.


49. Napi 10-15 percnyi intenzív, szívből jövő nevetés segítségével akár heti 280 kalóriát is elégethetsz.


50. Heti egyszeri akupunktúrás kezeléssel akár 4,5 kilót is fogyhatsz három hónap alatt: a tűszúrások keltette elektromos impulzusok csökkentik ugyanis az étvágyat.