24. születésnapján tudta meg, hogy rákos daganata van

Vágólapra másolva!
A mindössze 24 éves Kellyann Jobson születésnapján borzasztó hírt kapott: kiderült, hogy rosszindulatú daganatot találtak a szervezetében. Abban reménykedett, hogy a kezelés után még dolgozhat és eljuthat egy olasz kirándulásra, ám alig több mint két héttel később állapota annyira súlyosra fordult, hogy elhunyt.
Vágólapra másolva!

A fiatal lánynak Hodgkin limfómája volt, amelyet az orvostudomány jelenleg jól kezelhető daganatként tart számon. Kellyann a newcastle-i Freeman Kórházban várta, hogy megkezdődjön a kezelés, ám állapota drámaian romlott, majd 16 nappal a diagnózis után meghalt.


Jobson betegsége augusztusban kezdődött: fáradékony lett, gyengének érezte magát, igen sokat fogyott és fájni kezdett a háta. Több labor és képalkotó vizsgálat után született meg a diagnózis, amely után kezelőorvosai megnyugtatták, hogy a kezeléssel daganatmentessé válhat. A fiatal nő éppen a születésnapján tudta meg a rossz hírt: "Mások csokoládét és virágot kapnak a születésnapjukra, én meg rákot" - idézte édesanyja Kellyann szavait. "Ilyen lány volt. Viccelődött és nevetett az egészen" - tette hozzá.


"Mindenki azt mondta, hogy a kezelés után visszamehet dolgozni, és hosszabb utakra is elmehet" - mondta a 46 éves Karen. Az első kezelésre 16 nappal a diagnózis után került volna sor, Kellyann azért feküdt be a kórházba, hogy megkapja az első kemoterápiát. "Én voltam az utolsó, aki beszélt vele. Valahol belül éreztem, hogy el fogom veszíteni" - mondta el édesanyja.


Kellyan két évvel ezelőtt, 2008-ban diplomázott a Keele Egyetemen, ahol történész és kriminológiai végzettséget szerzett.