20 alkalommal diagnosztizálták félre - hónapjai vannak hátra

Vágólapra másolva!
Húsz alkalommal vizsgálták, mégsem vették észre a daganatot egy 55 éves, háromgyermekes brit nőnél, annak ellenére, hogy 13 kilót fogyott és olyan fájdalmai voltak, hogy mozdulni is alig bírt.
Vágólapra másolva!

Catherine Watkinsnál tavaly decemberben jelentkezett először a súlyos hasi fájdalom, az elmúlt kilenc hónapban négy alkalommal került be a Southend Kórház sürgősségi osztályára. Az orvosok azonban minden alkalommal azt mondták a cukorbeteg asszonynak, hogy epeköve van, CT vizsgálatot pedig nem végeztek.


Múlt hónapban azonban Catherine Watkins lányának nyomására mégis elvégezték a vizsgálatot a nevelőszülőként dolgozó asszonyon, ekkor derült ki, hogy előrehaladott máj- és hasnyálmirigyrákban szenved. "Az orvosok megpróbáltak lerázni, ekkor már tudtam, hogy valami baj van" - emlékszik vissza az 55 éves asszony, akinek azt mondták, hogy már csak nagyon keveset tudnak tenni, mert a daganat igen előrehaladott állapotban van.


Catherine Watkins esetére alig egy héttel azután derült fény, hogy Angela Skeffington végstádiumban lévő gyomorrákját 11 orvos diagnosztizálta félre. A 43 éves nőnél megállapítottak menstruációs fájdalmat, depressziót, sőt emésztési zavart is. Bár április óta járta az orvosokat, mégis csak két héttel ezelőtt végeztek nála CT-vizsgálatot, amikor fény derült a szörnyű kórra.




"Mindig szerettem volna kipróbálni az ejtőernyős ugrást" - mondta az asszony. "Aztán eszembe jutott, hogy egyúttal pénzt is gyűjthetnék a rákkutatás számára."


A nő férje, a 61 éves Robert gerincproblémái miatt a földről fogja figyelni feleségét. "Nagyon szomorú, de egyúttal büszke is vagyok Catherine-re, mert egyáltalán nem fél" - mondta a férj. "Mindig egy ejtőernyős ugrásról álmodozott. Ott leszek és mindenkinek nagyon fogok drukkolni."