Röntgenfelvétel a tüdőben kicsirázott borsóról

Vágólapra másolva!
Ron Svedennek, a Massachusetts állambeli Brewsterben élő nyugdíjas tanárnak már hónapok óta légszomja volt, mire májusban kórházba került. Az orvosok foltot találtak a tüdején és a férfi felkészült arra, hogy rákos, azonban kiderült, hogy a problémát egy borsószem okozta.
Vágólapra másolva!

"Az orvosok azt mondták, egy borsószem került a tüdőmbe, amely odabenn kicsírázott" - idézte fel a 75 éves férfi. " Körülbelül egycentis lehetett, ami elég nagynak számít."


Kezelőorovosai úgy vélik, Svedennek egyszer "cigányútra ment" egy borsószem, amely azután 12 milliméteres csírát növesztett. Ehhez hozzájárult a meleg, nedves környezet is. A férfi kórházba kerülése előtt emfizémában (tüdőtágulatban) szenvedett, a vizsgálatok során kiderült, hogy bal tüdeje összeesett, de ráknak nyomát sem találták sem akkor, sem a következő két hétben.


"Nem tudni, vajon teljesen kifejlődött volna-e a növény, de végre tudom, hogy nem vagyok rákos" - nyilatkozta a brit The Telegraph-nak a férfi. "A műtét utáni első étkezés során borsót is ettem, és nagyokat kacagtam a történeten."


A férfi a lapnak elmondta: nem érezte, hogy bármi nőne a tüdejében és az ismételt köhögések sem mozdították ki a helyéről a borsószemet. A beteg jelenleg lábadozik a műtét után.