Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fotó a négyéves gyermeknyi méhdaganatról

Vágólapra másolva!
Négyórás műtéttel távolítottak el egy négyéves gyermek tömegének megfelelő méretű daganatot a sebészek egy argentin nő méhéből. A csaknem 23 kilogrammos tumort egy Buenos Aires-i kórházban operálták ki az 54 éves betegből.
Vágólapra másolva!

A közelebbről meg nem nevezett, a fővároshoz közeli Lomas de Zamorából származó nő azért fordult orvoshoz, mert óriásira növekedett hasa miatt nem tudott lehajolni, továbbá másfél év alatt 138 kilósra hízott.


A rosszindulatú daganat valószínűleg az eddigi legnagyobb valaha is eltávolított tumor, az átlagos méhdaganatok súlya 1 és 4 kilogramm között van.


A sebészcsapat a tumor eltávolítása során megnyitotta a beteg hasüregét, elválasztotta női szerveitől húgyhólyagát és beleit, és csak ezután tudta a méhével és a petefészkeivel együtt a daganatot is kiemelni. "35 éve vagyok a pályán, de ekkora daganatot még sohasem láttam ilyet" - nyilatkozta a brit Telegraph-nak Oscar Lopez, a műtétet végző orvoscsoport vezetője.


"A daganat tömege akkora, mint egy négyéves kisfiúé. Ekkora a súlytöbblettel élni körülbelül annak felel meg, mintha valaki normál súlyú ötösikreket várna."


A nőt a műtét után öt napig tartották bent a kórházban, hazamenetelekor tömege mindössze 103 kiló volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről