Vágólapra másolva!
Minden évben újabb és újabb csodaszerek jelennek meg a szépségápolásban: mostanság tőlünk nyugatabbra az argénolaj hódít.
Vágólapra másolva!

A Marokkóban őshonos argánfa gyümölcsének magvából sajtolt olajnak kiváló a regeneráló és öregedésgátló hatása. E-vitaminban és esszenciális zsírsavakban gazdag, és a bőrszárazságtól az aknén, a pikkelysömörön és az ekcémán át a ráncosodásig mindenféle bőrbetegség ellen hatásos.

Forrás: iStockphoto.com
Forrás: iStockphoto.com

Az argánolaj az USA-ban viszonylag új, de az angol és francia turisták már évekkel ezelőtt felfedezték Marokkóban, és a levendula- és olívaolaj mellett közkedvelt árucikknek számít Provence piacain is.


VI. Mohamed marokkói király nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy világszerte népszerűsítse és forgalmazza az olajat. Az országban létrehozott szövetkezetek az ökoszisztémát védő erdőgazdálkodási programokkal próbálják megmenteni az argán erdőségeket. A marokkói erdészettel együttműködve gondoskodnak az optimális fanövekedésről, argán csemetéket telepítenek, és oktatási programokat szerveznek. A marokkói lakosok kezdik felismerni az argánfa értékét, és egyre aktívabban vesznek részt védelmében.


Forrás: iStockphoto.com
Forrás: iStockphoto.com