Szexi álmok: Erotikus üzenetek a tudatalattiból

Vágólapra másolva!
Szeretkeztél már álmodban egy vadidegen férfivel? Ha igen, nem kell megijedned, az álmokban megjelenő erotikus tartalmú jelenetekkel csupán a lelked üzen valami nagyon fontosat.
Vágólapra másolva!

Nem kell, hogy megijedj ezektől az álmoktól, hiszen minden emberrel előfordul, hogy álmában különleges helyzetekben, számára ismeretlen (vagy akár ismert emberekkel) erotikus akciókba keveredik. Ez teljesen független a neveltetéstől, illetve lelhető némi összefüggés, tekintve, hogy a szigorú, netalán prűd nevelési légkör hatására, éppen azért, mert az ébrenlét alatt erősebbek a gátlások, az álmokban tör utat magának az ösztönös szexualitás.


Nőknek, férfiaknak egyaránt lehetnek szexi álmaik, bár a netes beszámolók alapján a leosztás más és más a két nemnél: a pasik az álmokban is gyakran az aktív szerepet ragadják magukhoz, míg egy nő általában elviselője valamilyen aktusnak, vagyis a lányok a saját álmaik erotikus mezején is inkább behódolnak és hagyják (ám élvezik) hogy történjen, aminek történnie kell. Igen, élvezik. Mert az álom olykor nem kusza szex-képekben villan fel, olykor egészen az orgazmusig szalad a történet. Az ijesztő az lehet, ha a gyönyört egy olyan álombéli alak szerzi, akivel az életben tilos lenne a szex. De vajon mit üzen a szexi álom?


Sutba a tabukkal


Az álomképek egy jelentős része ettől persze zavarba hozhatnak téged, hiszen az álomi szex-csatákban olyan dolgokat követhetsz el, amelyet az ébrenlét órái alatt soha nem tennél meg, mert fájdalmasak, visszataszítóak lennének, vagy egyszerűen helytelennek vagy megalázónak éreznéd azokat


Álmodban eltűnnek a gátlások és fittyet hánysz a társadalmi elvárásokra, szokásokra, így lehet, hogy villamosra szállsz anyaszült meztelen (és még csak a bérleted se viszed magaddal), esetleg heves szexbe keveredsz valamely családtagoddal, a legjobb barátnőddel, netalán a személyiségeddel tökéletesen összeegyeztethetetlen szerepet vállalsz, például prostituáltként elégíted ki vadidegenek vágyait.


A magyarázat nagy valószínűség szerint az, hogy életed kereteit immár szűknek érzed, s azokat feszegeted álmodban veszettül, ami még nem jelenti azt, hogy másnap reggel kirúgod kedvesed, ám mindenképp érdemes, főleg ha ezek az álmok többször is megjelennek, egyféle párkapcsolati számvetést készíteni. De lássuk mit is jelenthetnek a különböző személyekkel (karakterekkel) történő szexuális jelenetek:


Szexi maszkok, avagy szex a szomszéddal


A beszámolók szerint gyakran előfordulhat, hogy az erotikus álomba olyan valakivel fonódsz össze, akit látásból ismersz ugyan (egy benzinkutas, postás, pénztáros) de valójában számodra közömbös. Az álmokban azonban ezek az emberek mégis vonzó szexuális partnerré alakulhatnak, ahogy az is gyakori jelenség, hogy arc nélküli ismeretlen röpít a csúcsig, s ha vissza is emlékszel az alakra, legfeljebb egy-egy gyönyörhozó részlet (egy száj, egy kéz) marad meg éles emlékképként.


Ilyenkor a legegyszerűbb magyarázat az lehet (ne), hogy erősen vágysz valami ismeretlenre, valami újra, kifejezetten nyitott vagy a változtatásra, ám jelentheti azt is, hogy szeretnéd a meglévő kapcsolatot megőrizni, és tudat alatt már nagy küzdelmeket vívsz kedvesedért.


Forrás: [origo]


Homo vagy biszexuális álmok


A homoszexuális elemeket tartalmazó álomképektől, ha nem vagy erre nyitott, valószínűleg megrémülsz, pedig nem kell messzemenő következtetéseket levonni, ha netalán álmodban épp egy kolléganőddel folytatsz érzéki csókolózást. Szinte biztos, hogy nem fenyeget a látens homoszexualitás, csak álmodban férfi partnered bőrébe bújsz, és pasiként próbálod megfejteni a az ellenkező nemet, úgy, hogy a legegyszerűbb módon a saját térfelükről figyeled őket. Ha ez a magyarázat még ne elégít ki téged, akkor könyveld el magadban, hogy az álombéli forgatókönyvet nem te írod, és lehet éppen az a baj, hogy nem mered elengedni magad, és z sokkoló álmok segíthetnek


Persze lehet, hogy ez nem fedi a teljes igazságot, de jó lenne ha tudnád, hogy álmaidért semmilyen formában nem vagy felelős, hisz azok forgatókönyvét nem te írod. A különleges erotikus álmok jelentését megtalálod a Női Lapozó cikkében.


Erőszakra törve


Amennyiben hatalmas bicepsze mellett egyéb méretei is rémületbe ejtenek, és tudod, hogy nem szabadulhatsz, álmodban akkor magáévá tesz ha törik, ha szakad, esetleg egyszerre többen fenik rád a fogukat és te ezt minden félelmed ellenére is élvezed, valójában nem az erőszakra vágysz, csak arra a kicsit izgató, kalandos érzésre, hogy valaki vagy valakik annyira vágynak rád, hogy akár bűn által is megszereznek téged. Máskor éppen te lehetsz az, aki nem hagyod menekülni áldozatodat, ám nem csábítgatod, egyszerűen megszerzed azt amit akarsz. Erre a látszólag értelmetlen erőszakvágyra magyarázat lehet, hogy életedben kevés gyengédséghez jutsz, illetve, hogy a lelked erőszakos traumákkal küzd.


Szex a kedvessel

Sokan azt állítják, hogy álmukban is kizárólag kedvesükkel szeretkeznek. Nos elhisszük nekik, miért is ne.....bár ha az igazsághoz közelebb áll, hogy időnként párod is szerepet kap erotikus álmaidban, azt könnyebben elfogadjuk. Főleg akkor, ha a partner a párod, ám a színhelyek vagy az aktus egészen szokatlan. Álmodban olyan dolgokat tesz veled, vagy teszel vele, amire még nem volt példa, esetleg a megkezdett aktust egyszerűen más pasai fejezi be.

Ilyen helyzetekben szinte biztos, hogy a párkapcsolatról szól az álom, s ha nem is fejtheted meg azonnal a titkot, érdemes alaposan végiggondolni az életeteket, hogy időben meglásd és jelezd, ha valami nem jól működik.

Szakértőnk, dr Klettner Anikó pszichológus szerint a legfontosabb, hogy soha ne ijedjünk meg ezektől az álmoktól, hiszen nem a valós vágyakat hozzák felszínre, tehát nagy valószínűség szerint nem akarunk a saját bátyánkkal, vagy szüleinkkel szerelmeskedni, ahogy a sarki pékségben látott pasinak se vetnénk első körben a karjába magunkat. Csak éppen a kontrollt gyakorló területek velünk együtt alszanak, és az ébrenlét óráiban velünk megtörtént események, kusza képekben kerülnek az agyban kivetítésre. Hogy pontosan mi mit jelent, nos ezeknek azért nincs tudományos magyarázata még, de a praxisban olykor fel lehet fedezni hasonlóságokat álomképek és mögöttes tartalom között, ám az összefüggések nem bizonyítottak.

Az álmoknak egyébként jelentős funkciója van: a stresszoldás, a feszültségek oldása a feladata, és ha nem tudnánk álmodni, akkor ez súlyos egészségügyi hatásokkal járna.
Egy pszichológia kísérlet során a megfigyelt embereket nem engedték álmodni (aludni aludhattak, de amikor a műszerek jelezték azt a fázist, ahol az álmok születnek, akkor kicsit feljebb hozták őket. Ennek nyomán az álmodástól eltiltott alanyok a következő napban, napokban zavartan viselkedtek, mi több hallucinációk, vízióik támadtak, ugyanis az agy képtelen volt természetes módon, az álomképek megrajzolásával oldani a feszültséget.

Kassai Tini