Vágólapra másolva!
Az emberi fajnak csak egy igazán hatásos fegyvere van, és ez a nevetés - mondta Mark Twain, és valóban: a nevetés egy igazi terápia a szívnek, az elmének és a léleknek.
Vágólapra másolva!

A legtöbb ember egyetért abban, hogy őszintén együtt nevetni másokkal legalább annyira intim lehet, mint valaki előtt sírni. Bár néha úgy gondoljuk, ezek az érzelmek ellentétesek, ez nem mindig igaz. Néha könnyezve nevetünk, és hányszor végződik a sírás is nevetéssel.


Manapság sokunk egyre kevesebbet tud nevetni, pedig a nevetésnek gyógyító ereje van. Ebben hisz egy indiai guru, Dr. Madan Kataria is, aki elindította a nevető forradalmat az egész világon. Már egyre több nevető klubról is hallani, ahova az emberek nevetni járnak. Szerintük a nevetés ragadós, tehát ha egy "főnevető" elkezd hangosan kacagni, egy idő után mindenki nevetni fog.


A nevetés a közhiedelemmel ellentétben igencsak megterheli a szervezetet. Ezért a nevetést egyszerű torna és légző gyakorlatokkal érdemes bevezetni. S hogy milyen jótékony hatásai vannak? Pl. elmúlasztja a fejfájást, az ízületi gyulladást, és légúti betegségek gyógyítására is alkalmas.