Feng Shui tippek a nyugtalan, rosszul alvó gyermekek szüleinek

Vágólapra másolva!
Lehet, hogy gyermeküknek egy igazi mesevilágot rendeztünk be a szobájában, mégsem alszik nyugodtan. Ha már mindent kipróbáltunk, és a kicsi még mindig a legszívesebben a nappaliban aludna, akkor érdemes kipróbálni pár Feng Shui praktikát.
Vágólapra másolva!

Minden szülő a lehető legnagyobb gondoskodással szeretné berendezni gyermekei szobáját, és valószínűleg mindent meg is tesz érte. Sokszor azonban hiába a színes falak, aranyos plüssmacik, pihe-puha ágy, a gyerek mégsem alszik jól, vagy éppen bárhol máshol jól alszik, kivéve a saját szobájában. Ha a gyerek nem alszik jól, az többnyire az egész család életére kihat. Ahhoz, hogy az éjszakai szörnyeket tündérekké változtathassuk, próbáljuk ki a Feng Shuit, ami sokszor bizonyul hatásosnak az ilyen esetekben.


A Yin Yang az aktivitás, a játék és a pihenés közti egyensúlyra törekszik. Az otthonunkban a Yin energia a pihenésre ösztönöz, segít a kikapcsolódásban, ezért használjuk fel a hálószobában, a nappaliban, és az étkezőben. A Yin terek visszafogottabb színeket, természetes világítást és ívelt, kör alakú békét sugárzó bútorokat használnak.


A Yang terek az aktívabb részei a háznak: játszó szoba, konyha, otthoni iroda, garázs. Ezekben a terekben, a Yang merészebb, világosabb színeket vagy a fehéret használ. A világítás fényesebb, több a tükör és a szögletes bútor. Sok az ember és állat motívum, ami a tüzes energiát közvetíti.


Ha a gyermekünk nem alszik, próbáljuk meg átrendezni a szobáját. A falak színe élénk rózsaszín helyett legyen nyugtatóbb, például zöld színű. Az akciófigurás ágynemű helyett vegyünk nyugodt mintájú visszafogottabb színű ágyneműt.


A gyerekszobában ne használjunk élénk rózsaszínt vagy piros színeket, válasszunk inkább nyugtató föld árnyalatokat, mint a barna vagy az arany. A képek témája is föld témájú legyen, például egy szép erdős tájkép.


A sok plüssállat, babák és az akció figurák mind a tűz elemeit képviselik. A játékokat pakoljuk el éjszakára.


Az ágy legyen központi helyen, hogy már az ajtóból láthassa a párnáit. Figyeljünk arra, hogy az ágy távol legyen az ablaktól és a falban lévő vízvezetékektől. Ha ventilátor van a szobában, az alá sem tanácsos helyezni az ágyat, mivel a "forgó kések" alatt sosem fogja magát biztonságban érezni.


Távolítsuk el a nagy tükröket. A tükrök ugyanis chi energia aktivátorok, ezért túlságosan aktivizálóan hatnak a hálószobában. Az is jó megoldás, ha éjszakára letakarjuk a tükröket.