Dr. Urbán István Fogszakorvos

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Ha valaki, akkor ő szó szerint komolyan gondolja az élethosszig tartó tanulást. 1992-ben a budapesti Semmelweis Egyetemen szerezte meg a fogorvosi diplomáját. Pályájának első fontos állomása a Szent István Kórház Szájsebészeti Ambulanciája volt, ahol négy évig tevékenykedett. Tanulási vágya azonban munkája mellett sem hagyta nyugodni, 1996-ben a Semmelweis Egyetemen általános orvosi diplomát szerzett.


Elhatározta, hogy külföldön bővíti tovább az ismereteit. 1996-ban a Los Angelesi UCLA Egyetem Parodontológiai Klinikájának posztdoktorális kurzusán vett részt. Később a Kaliforniai Loma Linda Egyetem Fogászati Implantológiai Centrumában elvégezte a posztgraduális klinikai programot. Ezen az egyetemen közel tíz éve tanársegédként is tanít. De ne ugorjunk ennyire előre, 2000-ben sikeresen letette a kaliforniai államvizsgát, azóta folyamatos működési engedéllyel rendelkezik ebben az államban is.


Évek óta a berni egyetem fogpótlástani klinikáján meghívott előadóként oktat. Kutatási területe a csontregeneráció, illetve az esztétikai implantológia. Nemzetközileg elismert előadó ebben a témakörben. Számos tudományos cikk és tankönyv szerzője. Jelenleg Budapesten vezet magánpraxist, nős, két gyermek édesapja. Hobbija a kajakozás, amit versenyszerűen űz.