Balázs Fecó több beavatkozáson van túl, napi tucatnyi gyógyszert szed, de jól van

Balázs Fecó: „Nem tartom magam nagyképűnek” kult
Vágólapra másolva!
Több életmentő beavatkozása volt már idén a Kossuth-díjas Balázs Fecónak. Tucatnyi gyógyszert szed naponta, de azt mondja, jobban van. A nyári kóros soványság után már kezdenek visszajönni a kilói is. Ráadásul fél év szünet után újra felléphet. 
Vágólapra másolva!

Orvosai havi három fellépést engedélyeztek Balázs Fecónak. Emellett folyamatosan kontrollokra jár, és naponta több mint 10 gyógyszerrel tartja formában a szívét - írja a Borsonline.

Balázs Fecó idei évéének nagy része az egészségéért folytatott harcról szólt. Még az év elején volt egy amerikai-kanadai turnéja, ahol már

érezte, hogy nincs jól, mégis végig csinálta.

Balázs Fecó 2016 márciusában Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Mikor a turnéról hazajött, azonnal orvoshoz ment, és kiderült, hogy újabb meszesedés van a koszorúereiben. Ezt az orvosok megoldották egy szinte azonnali beavatkozással. Azóta jól van, de korábban már kezelt szívritmuszavara is visszatért. Újabb három hónapos kényszerpihenő következett. Somló Tamás júliusi temetésén sokakat megrémített, annyira le volt fogyva.

Összesen nagyjából

6 hónapot kellett idén szinte munka nélkül töltenie.

A pihenés mellett persze eljárt a kezelésekre, hogy helyre álljon a szive, ő pedig újra felléphessen. Nyáron egyébként állapota miatt nem tudott fellépni a Sitkei Rockfesztiválon. A rendezvényt éppen 30 éve kezdték el Balázs Fecóék, amikor látták a helyi kápolna borzasztó állapotát. Akkor még a felújításért szervezték az azóta is sikeres fesztivált.

A Korál együttes 1978-ban - Balázs Fecó orgona, ének, Schöller Zsolt basszusgitár, Fischer László gitár, Pados István dob Forrás: Fortepan/Urbán Tamás

Az orvosok, és a színpadtól távoli, otthoni nyugalom úgy tűnik, segített. Balázs Fecó novemberben már

adott egy templomi koncertet Stuttgartban, éls azt mondja, sokkal jobban van.

Orvosai havi három fellépést engedélyeztek, ami - ahogy a Borsnak mondta, - bőven elég lesz. Balázs Fecó a Korál legsikeresebb éveiben akár évi 460 koncertet is adott, ami valóban embert próbáló. Egy korábbi interjúban erről azt mondta, hogy ha visszapörgethetné az időt, biztosan nem vállalna ennyit. Igaz, azt is hozzátette, hisz abban, hogy az a sok fellépés meg volt írva neki.