Létezhet együtt szerelem és szabadság? - videó

Vágólapra másolva!
A szerelem és a szabadság ellentéte a témája az Esthajnal című előadásnak, amelyet a Nemzeti Színházban mutatnak majd be a jövő évad elején. A produkciót Vidnyánszky Attila rendezi, aki azt mondta: ez a produkció egy cigány Rómeó és Júlia, tele húsba maró szenvedéllyel. A darabot Szarka Tamás írta Gorgij Makar Csudra című elbeszélése nyomán - a zenés színpadi műben a dalokat is ő szerezte. Az előadás zenei világa az autentikus cigány népzenében gyökerezik, a nagyszabású produkció látványos vizualitással, lendületes táncokkal és drámai erejű színészi játékkal idézi meg a cigányság folklórját, szenvedélyes lelkületét. A produkcióban közreműködik majd a Nemzeti Táncegyüttes és a Karaván Színház.
Vágólapra másolva!

A mű egy büszke cigányfiú és egy gyönyörű cigánylány találkozásáról szól, akik egymásba szeretnek, de a szerelmet mégis béklyónak tartják, mert az korlátozza a szabadságukban. Egyikük sem enged, mindkettőjüknek olyan erős a szabadságvágya, hogy nem bírják el a világ legszebb kötelékét, és inkább belehalnak. Az előadás főbb szerepeiben Blaskó Pétert, Berettyán Nándort, Katona Kingát, Rácz Józsefet, Szarvas Józsefet, Martos Hangát, Nyári Oszkár meghívott vendéget, Szilágyi Ágotát, Bodrogi Gyulát, Bordás Rolandot és Herczegh Pétert láthatja a közönség.
Az Origo az első olvasópróbán járt, ahol ízelítőt kaptunk az előadás zenei-, képi- és érzelmi világából. Nézze meg a videót.