Vágólapra másolva!
A Hajógyári sziget egyik csarnokában, elképesztő díszletben mutatják be pénteken Madách Imre: Az ember tragédiája című művét a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai, valamint tíz külföldi ország színészhallgatói. Az előadást Vidnyánszky Attila rendezi. Az egyedülálló produkció a Színházi Olimpia keretén belül valósul meg. Vidnyánszky Attila az Origónak úgy fogalmazott: a diákok fantasztikusak, nagyon komolyan dolgoznak. Hatalmas lehetőség ez nekik, hogy már most kialakuljanak a nemzetközi kapcsolataik. "Fontos a kommunikáció, az egész Színházi Olimpia erről szól" – mondta. A hallgatók az Origónak azt mondták: bárcsak minden évben lenne Színházi Olimpia, és évről-évre színpadra állítanának egy-egy nagy magyar művet közösen, a külföldi diákokkal.
Vágólapra másolva!

Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából a Színházi Olimpiával egy időszakban rendezi a Színház- és Filmművészeti Egyetem a Madách Projekt elnevezésű rendezvénysorozatot, amelynek keretében a külföldi és hazai színművészeti képzés hallgatóinak közreműködésével állítja színpadra Vidnyánszky Attila Az ember tragédiája című művet.

Az ember tragédiája című előadás próbája a Hajógyári szigeten fotó: Talán Csaba

Az előadás teljesen új elképzelés szerint valósul meg. Minden egyes színt más-más ország színművész hallgatói adnak elő az általuk megálmodott díszlettel, jelmezekkel, a saját anyanyelvükön. A résztvevő egyetemek hallgatói többek között Franciaországból, Olaszországból, Angliából, Lengyelországból, Görögországból, Törökországból, Georgiából és Kanadából érkeztek, hogy részt vehessenek ebben a nagyszabású nemzetközi együttműködésben a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival.
A darab bemutatója 2023. június 23-án lesz a Hajógyári-sziget egyik csarnokában.

Az ember tragédiája című előadás próbája a Hajógyári szigeten fotó: Talán Csaba

Az Origo stábja, Vági Barbara és Talán Csaba bepillanthatott, hogyan készül az elképesztő produkció, megmutatjuk, milyen hatalmas és izgalmas a díszlet, és beszélgettünk külföldi és magyar diákokkal is.

Nézze meg a videót!