Szenzációs programokkal kezdődött a Színházi Olimpia - videón a megnyitó és a világszenzáció

Színházi Olimpia - megnyitó
Vágólapra másolva!
Szenzációs fesztivállal, utcaszínházzal, koncertekkel és egy világszenzációval hivatalosan is megnyílt a 10. Színházi Olimpia. A szombat délután kettő órakor kezdődő eseményen huszárok, jelmezekbe öltözött fiatalok lepték el Nemzeti Színház környékét, majd az egész fővárost. A Nemzeti Színház parkjában felszólal Berecz András, Kossuth-díjas előadóművész, majd Vidnyánszky Attila, a 10. Színházi Olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház igazgatója.
Vágólapra másolva!

Vidnyánszky Attila úgy fogalmazott, hogy az ő és sokak álma valósult most meg azzal, hogy Magyarországon rendezhetik meg a 10. Színházi Olimpiát. Köszönetet mondott azoknak, akik Magyarországnak adták az olimpia szervezésének jogát, a kormánynak és személyesen a miniszterelnöknek is. Hozzátette:

Felhúzták a 10. Színházi Olimpia zászlaját a Nemzeti Színház előtt, aztán elkezdődtek a fantasztikus programok. Délután öt órakor pedig a Duna felett, egy 40 méter magasan kifeszített drótkötélen egyensúlyozva sétált át a folyó egyik partjáról a másikra Ifj. Simet László artistaművész.

Drótkötélen egyensúlyozva kel át a Duna felett ifjabb Simet László artistaművész a cirkusz világnapja alkalmából Budapesten 2023. április 15-én Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A világszenzációt túlzás nélkül lehet történelmi pillanatnak hívni – több szempontból is. Egyrészt cirkusztörténelem:

a produkció apropója ugyanis a Magyarországon megrendezett Színházi Olimpia, amelyen először részt vesz a cirkuszművészet is. Másrészt Magyarországon ilyen jellegű és ekkora nagyságrendű produkció még nem volt.

Az Origo stábja a 10. Színházi Olimpia megnyitóján forgatott.

Nézze meg a videót!