Móricz-Sabján Simonnak is emléket állít az utcai kiállítás Székesfehérváron

Vágólapra másolva!
Székesfehérvár fogadta be azt a szabadtéri tárlatot, amely 2021-ben először a Kodály köröndön volt látható, közel negyven fotós és festőművész reprodukcióiból. A válogatás rendezőelve az volt, hogy a kerítésen megjelenő alkotások reményt mutassanak fel, derűt sugározzanak. A jelen tárlattal a tragikus hirtelenséggel meghalt Móricz-Sabján Simon fotográfusnak is emléket állítanak a szervezők, alkotásait árverezésre bocsátják.
Vágólapra másolva!

A Szent István Király Múzeum körüli kerítésen látható reprodukciókat a Standby Projekt Túl.../Beyond... című kiállításának anyagából válogatták.

Cézanne kertje- Takáts Márton festménye Forrás: Origo

Olyan lelki kapaszkodóként szolgáló témákat vetnek fel, mint a természet, a szépség, a család, az emberi kapcsolatok, a földi élvezetek vagy éppen a földön túli tér, a történeti és kulturális hagyomány vagy a transzcendencia. Az alkotások kiemelt motívuma a fény, az élet, a szellem és a bizakodás szimbóluma.

Azbej Kristófképzőművész Jelenések oválisa című munkája Forrás: Origo

A festményeket Sturcz János művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészettörténeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a fotókat Raden Hannawati grafikus, társszervező válogatta.

Vető Orsolya Lia, Plantscape Forrás: Origo


A székesfehérvári tárlat megemlékezik Móricz-Sabján Simon kiváló fotóművészről, aki tragikus balesetben tavaly halt meg.

Móricz-Sabján Simon fotóművész két képe szerepel a kiállításon Forrás: Origo

A művész, két most kiállított nyomatának megvásárlásából befolyó összeget a projekt a családnak ajánlja fel.
A Standby projekt kiállítását a Nemzeti Kulturális Alap, Székesfehérvár Önkormányzata és a Béres Alapítvány támogatta.

Barakonyi Zsombor: Hint of happiness című képe az utcai tárlattal egyidőben a budapesti K Galériában látható Forrás: Origo

Verebics Kati, Hold című festményének reprodukciója a múzeum ablakán Forrás: Origo