Izgalmas kisfilm mutatja be az egyedülálló Majk Kamalduli Remeteség megújítását

oroszlány-majkpusztai kamalduli remeteség Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram állami támogatás épületfotó FOTÓ FOTÓTECHNIKA FOTÓTÉMA kamalduli remeteség légi felvétel
Majk, 2022. március 4. A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megújult oroszlány-majkpusztai kamalduli remeteség épületegyüttese az avatás napján, 2022. március 4-én. Az épület felújítása, a díszkert rekonstrukciója, a kastély kiállításainak létrehozása, valamint a kiszolgáló épületek felépítése összesen 3,2 milliárd forintból valósult meg. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo beszámolt, nemrégiben Majkon átadták a Kamalduli Remeteség megújítását célzó fejlesztések újabb ütemét. A projekt általános célkitűzése a kulturális örökségvédelem, ingatlanfejlesztés és idegenforgalom harmonizációját szolgáló fejlesztési elképzelések gyakorlati megvalósítása, illetve ennek keretében a műemléképületekhez kapcsolódó környezeti értékek megőrzése, a történeti kertek helyreállítása és hasznosítása. Ennek megfelelően a Majki Kamalduli Remeteséget is a tágabb környezetével, mint autentikus, történeti helyszínnel együttesen és funkcionális összefüggésben kellett fejleszteni. E cél megvalósításában szerepel a projekt részét képező ingatlanok történeti hitelességen alapuló helyreállítása, illetve rekonstrukciója és hasznosítása.
Vágólapra másolva!

A beszámolóban megtekinthető galéria mellett a remeteségről és annak megújításáról érdekfeszítő, a fejlesztést irányítókkal készített interjúkat bemutató film is készült. Ezt az alábbi videós beágyazásban lehet megtekinteni:

A videót a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram / NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. bocsátotta rendelkezésre.