Erdélyben is bemutatják az Elk.rtukat

Elk rtuk, Kálomista Gábor
Jelenet az Elk.rtuk című filmből.
Vágólapra másolva!
A tavalyi év legnézettebb hazai filmjét Erdélyben is vászonra tűzik magyar nyelven és román felirattal a Vándormozi és a Taylor Projects forgalmazásában február 11-én, március 5-én pedig a TV2 is műsorra tűzi.
Vágólapra másolva!

Az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni eseményeket feldolgozó történetet nem csupán az erdélyi multiplexekben mutatják be, hanem a Vándormozi segítségével olyan településekre is eljuttatják, ahol nincs működő mozi. A Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor producerpáros művét csaknem egy hónappal a hazai televíziós premier előtt tekinthetik meg a határon túl.

A politikai thriller egyik főszereplője, Bokor Barna, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház művésze külön üdvözli a kezdeményezést, hiszen mint elmondja:

– meséli a történet politikai elemzőjét játszó erdélyi színész, aki nagyon várja az erdélyi mozibemutatót.

Bokor Barna Forrás: Dombóvári Tamás / Megafilm

Miként fogalmaz:

Szeretné azt a filmet, amiben érintett, azokkal nézni, akikkel összetartozik. A sztori egyébként nem csupán a hatalomtechnikusokról szól, hanem egy olyan történet, amely nyelvi korlátok nélkül is érthető, hiszen a világon bárhol, bármikor megtörténhet.

Az Elk.rtuk történetében egy fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában és úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire. Nyomozásba kezdenek az MTV-nél gyakornokként dolgozó szerelmével, de a lány lebukik a főnöke előtt és a fiatalok egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak. Miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromát és a budapesti rendőrattakokat kutatja, nem csak a karrierje kerül veszélybe.